COVID-19 tájékoztatás


...

COVID-19 tájékoztatás

Az épület nyitvatartása alatt annak teljes területén a közönségforgalmi területeken – tehát az Átrium Bisztróban és Galérián is – kötelező a maszkviselet. Fenntartjuk a jogot, hogy a maszkot nem, illetve nem helyesen (orrot és szájat egyidejűleg elfedve) viselőket az épület területéről eltávolítsuk, illetve ellenük a jogszabálynak megfelelve rendőrségi eljárást indítsunk. Az Átrium Bisztróban és a jegypénztárban biztosítjuk egészségügyi maszk vásárlásának lehetőségét. Az Átriumot kizárólag láz- és tünetmentesen lehet látogatni. Kérjük, aki fertőzés lehetséges tüneteit észleli, jegyét adja inkább tovább egészséges barátjának, ismerősének! Munkatársaink jogosultak a nézőink testhőmérsékletének ellenőrzésére, és fenntartjuk a jogot, hogy koronavírusos fertőzöttségre utaló tüneteket mutató, illetve a 37,6°C feletti testhőmérsékletű látogatóink számára megtagadjuk az épületbe való belépést, illetve az előadáson történő részvételt. Kérjük nézőinket, hogy előadás előtt fokozottan ügyeljenek a közönségforgalmi területeken a biztonságos távolság betartására. Ennek érdekében a színháztermet korábban nyitjuk meg nézőink számára. A ruhatárat egyelőre nem nyitjuk meg, a kabátok és csomagok bevihetők a színházterembe oly módon, hogy azok elhelyezése más nézőt nem zavarhat és a közlekedési útvonalat nem akadályozhatja. Az Átrium légcserés szellőztető rendszerét fokozottan működtetjük. Fokozzuk a takarítás gyakoriságát az épület teljes területén, fertőtlenítő (virucid és antibakteriális) takarítást végzünk az előadások előtt és után. Kérjük nézőinket, hogy használják a fertőtlenítő géleket, illetve javasoljuk a gyakori kézmosást. Kérjük, kövessék a kiírások, a bemondások és a nézőtéri felügyelők útmutatásait! Fenntartjuk a jogot, hogy az intézmény területén felmerülő bármilyen fertőzésgyanú esetén lemondjuk az előadást, biztosítva az előadások pótlását vagy határidőn belül a jegyek cseréjét, beváltását, illetve visszafizetését. Amennyiben ilyen eset merül fel, a járványügyi hatóság útmutatásainak megfelelően járunk el. A szereplő- és időpontváltoztatás jogát fenntartjuk.

A járványügyi hatóság ajánlásai alapján a színház dolgozóinak a színpadon kívül maszkot kell hordaniuk, a munkát csak láz- és tünetmentes állapotban vehetik fel.

Szabályaink a járványhelyzet alakulásának függvényében változhatnak. Célunk, hogy vendégeink a fenti szabályok betartása mellett bizalommal térjenek vissza az Átriumba, hogy tartalmas és biztonságos szórakozást kínálhassunk Önöknek. Rajtunk is múlik, hogy korlátozások nélkül élhessünk teljes, élményekben gazdag életet.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet 1. § d) pontja alapján a fellépők kivételével a színházi előadás alatt az épület minden hat éven felüli látogatója köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Ezúton felszólítjuk valamennyi látogatónkat a jogszabály betartására! Aki a jelzett jogszabályt sértő módon tartózkodik az épület területén, a fenti kormányrendelet 1. § (4) bekezdése, továbbá a 3. § (3) bekezdése alapján az épület területéről el kell távolítanunk a rendőrség egyidejű értesítése mellett. A jogszabály megsértése miatt eltávolított személy kártérítési igénnyel nem léphet fel.