Az Őrült Nők Ketrece 40, Parti Nóra 133 előadással zárta 2018-at


...

Az Őrült Nők Ketrece 40, Parti Nóra 133 előadással zárta 2018-at

A 2018-as év három legnézettebb előadása – Az Őrült Nők Ketrece, a Chicago és az Igenis, miniszterelnök úr! – egyenként több mint tízezer fizető nézőt vonzott.

És nem csak erre a három előadásra vagyunk büszkék! Arra például, hogy a játszásának harmadik évében is több mint 8000 embert le tudtunk ültetni Molnár Ferenc csodálatos és végtelenül időszerű Egy, kettő, három című darabjára, vagy hogy majdnem 7000 néző volt kíváncsi Fassbinder különleges szerelmi történetére, A félelem megeszi a lelket című előadásunkra. Hogy majd ötezer néző kortárs, itt született magyar darabra, A Krakken műveletre ült be idén.

2018-ban ők tízen álltak a legtöbbször az Átrium színpadán: Parti Nóra (133), Mihályfi Balázs (122), Hevér Gábor (87), Fehér Balázs Benő (84), Szatory Dávid (74), Alföldi Róbert (62), Bercsényi Péter és Pintér Béla (52), Thuróczy Szabolcs (51), Némedi Árpád (49).

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki bizalmával megtisztelt bennünket, igyekeztünk meghálálni, és köszönjük mindenkinek minden színésztől a karbantartókig, díszítőktől a zenészekig és táncosokig, műszaktól minden háttérmunkáson át a szervezésig, akik mindezért dolgoznak. Tudjuk: ízlések és pofonok különbözőek, nem tetszhet minden mindenkinek. Mindenkinek nem lehet megfelelni, nem is szeretnénk. Úgy szeretnénk színházat csinálni, hogy szabad és érvényes gondolatokat közvetítsünk, olyasmit, ami – még ha nem is tetszetős és nem is kifejezetten könnyed és szórakoztató – mindenki számára tud adni a mindennapokban használni és gondolkodni valót. Hiszünk abban, hogy nem kikapcsolódást kell nyújtani a nézőnek, hanem hasznosan segíteni érteni és érezni a bennünket körülvevő világot, az életet. Sorolhatnánk még, milyen büszkeség és jó érzés, hogy állami támogatását illetően bizonytalan létű magánszínházként nem üzleti színházat csinálunk, hogy a tartalom és a szórakozás nem egymást kizáró fogalmak, de nem tesszük, csak reménykedünk, hogy még tehetjük. Legyenek velünk, legyetek velünk, amíg lehet. Köszönet mindenért!

2019 legyen boldog!