HOGYAN SEGÍTHETTEK? Átrium – támogatási lehetőségek


...

HOGYAN SEGÍTHETTEK? Átrium – támogatási lehetőségek

**English version below**

Az állam úgy döntött, az adófizetők pénzéből nem ad az Átriumnak. Mi bezártunk volna, de a közönség döntött, mögénk áll, és segít, csak maradjunk nyitva. Mi nyitva maradunk, és elmondjuk, hogy segíthetnek a nézők a fennmaradásban.

MIRE KÉRÜNK TÁMOGATÁST?

Színházat csinálunk. Történetmesélős, eszközeiben többnyire nem igazán formabontó, sőt, már-már klasszikus színházat. Gondolatiságában azonban szokatlan, legalábbis hazánkban: színházunk határokat feszeget, kérdések megfogalmazására, az ember világképének átdolgozására késztet. Egyenes, nyílt, szókimondó. Pacekba fogalmazunk, nem a sorok között próbálunk sugalmazni. Állítunk, amihez viszonyulni lehet. Kérdezünk, amire mindenki szíve és érzése szerint válaszolhat. De nem mutatunk irányt, nem tanítunk, nem nevelünk. Az nem a mi feladatunk. Hozzánk felnőtt, döntésképes emberek járnak. Tagadjuk a populáris és magaskultúra közötti szakadékot: használjuk a műfajiságot, a zsánerelemeket, hogy nézőink használhatóvá tudják tenni az előadásokat. Tagadjuk a heroizálást: előadásaink hétköznapi emberekről és sorsokról szólnak, szereplőink – csakúgy, mint mi magunk – problémákat oldanak meg, kisebb-nagyobb sikerrel vagy kudarccal. Tagadjuk, hogy a pártpolitika és kormányideológia értékrendjének kellene megfelelni, de azt is, hogy azzal mindenképpen szemben kell állni. A színház szabad, ennélfogva ha igazsága van, lehet akár „kormánypárti”, akár „ellenzéki”, akár neutrális – teljesen mindegy. Bár a hétköznapok nemigen igazolják vissza, hisszük, hogy ez a sokat szidott „függetlenség” a színház igazságának érvényre juttatását segíti, és hisszük, hogy jogunk van élni és alkotni ebben az országban – a hazánkban. Repertoárunk sokféle, műfajilag, stílusilag, ha a darabokat tekintjük. Végtelenül egységes azonban probléma- és szociális érzékenysége, az itt és most érvényesítése, társadalomkritikai attitűdje, őszintesége és egyenessége tekintetében.

Mivel a magyar állam ezeket az értékeket nem támogatja, Önöket kérjük: aki úgy gondolja, hogy ezek a törekvések méltók a segítségre, kérjük, járuljon hozzá a fennmaradásunkhoz! Alant leírjuk, mi módon lehet megtenni. Köszönjük!

A legfontosabb: VIDD A HÍRÉT!

Oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal, munkatársaiddal az Átriummal kapcsolatos infókat, a műsort, mesélj az előadásokról, mondd el környezetednek, neked mi a fontos ebben a helyben, mi a fontos a független kultúrában! Ha szeretnéd, hogy ne haljon el ez az egész, éltesd! Adj ajándékba színházjegyet, színházas mörcsöt, kiadványt. Gyere el rendezvényeinkre, ülj be a bisztróba, legyél nálunk, legyél velünk! Vigyél műsoros leporellót, kiadványt, segíts a szóróanyagok terjesztésében is! A közösségi média felületein oszd tovább a színház anyagait! Dicsérd vagy szidd az előadásokat, vitatkozz bátran a produkciókkal, de soha ne valami ELLEN beszélj, hanem okosan érvelj valami MELLETT. Hálásak leszünk érte, és mi is tanulunk belőle, még akkor is, ha esetleg valamiben nem értünk egyet. Az ízlés céltábla, nem tudjuk vállalni és nem is célunk, hogy mindenkinek minden előadásunk tetsszen. Szabadon alkotunk, és ez a hely addig fog létezni, amíg ez a szabadságunk megvan. Még egy nagyon fontos kérés: minden lehetséges módon fejezd ki a téged képviselő választott politikusoknak, az állami szerveknek, az önkormányzatodnak, hogy elvárod a független kultúra támogatását. Kérd őket számon, mit tettek ebben a kérdésben, nézz utána, milyen kulturális projekteket támogat szűkebb pátriád, és ha teheted, javasold az Átrium vagy a független színházi társulatok segítését! Ebben kérjük mi a te segítségedet.

Természetesen szükségünk van anyagi támogatásra is a munka folytatásához. Íme a lehetőségek.

Átrium Mecénás Klub tagság

Az Átrium Mecénás Klub tagság keretében akár már egy alacsony tagsági díjért is – a színház baráti köréhez tartozva – egyedi lehetőségekhez és kedvezményekhez juthatnak, illetve az előadások létrejöttének kulisszatitkaiba is betekinthetnek, vagy részesülhetnek művészeink társaságában. Kérjük, ha bármi kérdésük felmerülne, keressenek minket bizalommal a tamogatas@atrium.hu címen, ezen a címen lehet jelentkezni is a programba. Részletek ide kattintva.

Vedd a nevedre” – Székkeresztelő

A program során nézőink a nézőtéri székek jelképes megvásárlásával támogathatják az Átrium működését. A választott székre egy gravírozott táblát helyezünk ki, amelyen két éven keresztül szerepelni fog a támogatóink által kért név, a honlapon feltüntetjük pártfogóink névsorát, valamint egy emléklapot is kiállítunk részükre. Részletek ide kattintva.

Egyszeri támogatás

Ha tehetik, küldjenek közvetlen pénzadományt ezen a linken. Amennyiben egy-egy produkció játszását szeretnék jelentősebb összeggel támogatni, kérjük, írjanak a tamogatas@atrium.hu címre, haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot Önökkel. Bankszámlaszámunk: 16200106-11575241-00000000 (MagNet Bank), kedvezményezett: THEA Art Nkft., közlemény: támogatás. (Ha lehet, az esetleges kérdések tisztázása végett adják meg a közleményben emailcímüket is, amelyen felvehetjük Önökkel a kapcsolatot szükség esetén.) PayPalon keresztül ezen a linken támogathatnak bennünket (egyszeri de akár rendszeres utalás is beállítható.) Ha valaki azt gondolná, csak kicsit tud hozzátenni, és nem is számít, gondoljon az #egykávéazátriumért napra! Egyetlen csésze kávé is hozzájárult ahhoz, hogy létezzünk. Amikor az előadást megnézi, a színészek az Ön pénzén vásárolt jelmezben lesznek, Ön vette a lámpaizzót, a kábelt, és Önnek köszönhetjük, ha sok-sok év után esetleg lecserélhetjük a pecsétes, lyukas függönyt vagy takaróanyagot. Sok kicsi nagyon sokra megy!

1%

Kérjük, ajánlják fel adójuk egy százalékát az Átrium szakmai üzemeltetőjének, a THEA Art Nonprofit Kft.-nek! Adószám: 14226238-2-42.

Vegyél nekünk egy kávét!

Kis támogatást tudsz adni? Innál egy kávét értünk, mint július 7-én a város? Ha méltányolod művészeink munkáját, a látott előadást, az Átrium erőfeszítéseit, kérjük, igyál értünk egy virtuális kávét itt, 3 euró az ára, amit mi kapunk. Sok kicsi sokra megy – ezt nem lehet elégszer elmondani :)

Szponzoráció

A munkahelye, a cége szeretne rendezvényt vagy konferenciát szervezni? Bemutatna egy könyvet? Szeretne zártkörű előadást hirdetni a munkatársainak? Vagy a munkahelyén keresik, mivel lehetne megajándékozni az embereket? Esetleg úgy gondolja, hogy az Átrium látogatóit érdekelhetik a programja, a cégének termékei? Mindegyik esetben forduljon hozzánk! Vállalkozása megjelenhet szórólapjainkon, a színház támogatói között a havi leporellóban, a színházban szórólappal, molinóval, a kijelzőkön, vagy bármely más kreatív módon hirdetve. Szponzorálható, támogatható és kibérelhető a színház, vagy akár egy-egy előadás is. A részleteket a tamogatas@atrium.hu címen lehet egyeztetni.

Jegyvásárlás

Minden egyes jegy megvásárolása bizony segítség! Vásároljon jegyet saját magának és másoknak is! Szeretne egy közös programot a barátaival? Hozza el őket színházba! Karácsonyra, születésnapra, évfordulóra, ajándékba mindenkinek. Ha nem tudja, melyik előadás tetszene neki, adjon ajándékutalványt, válasszon ő maga! Ha tetszett, amit látott, netán gondolatokat vagy kérdéseket ébresztett Önben, hozzon el másokat is! Használjon bennünket arra, amire vagyunk!

Támogatói jegy

Válthat jegyet emelt áron is, 10, 15 és 20 ezer forintos támogatói jegyek állnak rendelkezésre, tetszés szerint bármely még meglévő helyre, amíg a készlet tart. Online is kiválasztható, jegypénztárunkban személyesen is megvásárolható. Azt fontos tudni, hogy a támogatói jegy megvásárlásával az áfát nem csak a jegy normál árára, hanem a támogatási részre is be kell fizetnünk, vagyis hacsak valami nem zárja ki, inkább utalja el, amivel támogatná a színházat. (Az adomány nem áfaköteles.)

Átriumos mörcs

Az Átriumboltban a színházhoz kapcsolódó ajándéktárgyakat is vehetnek, kiadványaink vásárlásával is segítenek a fennmaradásunkban. 

Átrium Szervezői Klub

Kérjük, segítsen nekünk a szervezésben! Cserébe kedvezményt és elővásárlást tudunk ajánlani. Részletek és feliratkozási lehetőség itt!

És még természetesen sok más aprósággal is segíthetnek. Terjesszék műsorunkat, szórólapjainkat, mondják el véleményüket munkatársaiknak, szomszédaiknak, segítsenek szélesíteni közönségbázisunkat. Osszák meg posztjainkat, jöjjenek hozzánk minél többször. Segítségüket, bizalmukat igyekszünk megszolgálni. Tartjuk a színházat, amíg lehet!

***

/ENG/

WHY ARE WE ASKING FOR SUPPORT?

We are making theatre. Storytelling theatre that is not really innovative in its means, but almost classical. Our theatre pushes boundaries, asks questions, and forces us to rework the way we see the world. Straight, open, outspoken. We put things in blurbs, we don't try to suggest between the lines. We state what we can relate to. We ask questions that everyone can answer according to their hearts and feelings. But we do not give direction, we do not teach, we do not educate. That is not our job. We have grown-up people who can make decisions. We deny the divide between popular and high culture: we use genre, genre elements, so that our audiences can make use of the performances. We deny heroism: our performances are about ordinary people and fates, our characters, like ourselves, solve problems, with varying degrees of success or failure. We deny that we have to conform to party politics and government ideology, but we also deny that we have to oppose it. Theatre is free, and therefore if it has a truth, it can be 'pro-government', 'opposition' or neutral - it doesn't matter. Although everyday life is unlikely to bear it out, we believe that this much-maligned 'independence' helps the theatre to assert its truth, and we believe that we have the right to live and create in this country - our country. Our repertoire is diverse, in genre, in style, if you look at the plays. But it is infinitely united in its sensitivity to problems and social issues, its here-and-now relevance, its socially critical attitude, its honesty and its directness.

Since the Hungarian government does not support these values, we ask you: whoever thinks that these efforts are worthy of help, please contribute to our survival! Below we describe how you can do so. Thank you!

Atrium Patronage Club membership

The Atrium Patronage Programme will be restructured to include the Atrium Patronage Club membership for 2022, which will offer unique opportunities and discounts for a low membership fee, as well as behind-the-scenes insights into the creation of performances and the company of our artists. If you have any questions, please feel free to contact us at tamogatas@atrium.hu, where you can also register for the programme. Click here for details (in Hungarian).

Take the seat on your name!

In this programme, our spectators can support the Atrium by purchasing a token seat in the auditorium. An engraved plaque will be placed on the chair of your choice, bearing your name for two years, a list of your supporters on the website and a commemorative plaque. Click here for details. Click here for details (in Hungarian)

One-off donation

If you can, please send a direct donation using this link. If you would like to make a substantial donation to support a production, please contact tamogatas@atrium.hu and we will contact you as soon as possible. Bank account number: 16200106-11575241-00000000 (MagNet Bank), IBAN: HU63162002231005959300000000, SWIFT: HBWEHUHB, beneficiary: THEA Art Nkft., message: support. PayPal donation link here.

1%
Please donate 1 per cent of your tax to THEA Art Nonprofit Kft., the operator of the Atrium! Tax number: 14226238-2-42.

Buy us a coffee

If you appreciate the work of our artists, the performance you have seen, the efforts of the Átrium, please have a virtual coffee for us here, the price is 3 euros, which we will get. A little goes a long way – it can't be said enough :)

Sponsorship

As a company, you can donate money to the theatre in exchange for advertising space. Your product or business can be featured on our flyers, in the theatre's monthly newsletter, in the theatre with flyers, on molinos, on displays, or any other creative way to advertise. You can sponsor the theatre or even a single show. For details, contact tamogatas@atrium.hu.

Buying tickets

Buy tickets for yourself, for others. For Christmas, birthdays, anniversaries, gifts for everyone. If you like it, bring your friends and family, spread the word about our theatre and our productions!

Supporter ticket

If you can, buy a ticket at an increased price. Supporter tickets are available for 10, 15 and 20 thousand HUF, for any seat you like, while stocks last. You can also choose online or buy in person at our ticket office. By purchasing a supporter ticket, you help to keep the performances running, from consumables to light bulbs, from cleaning to ticket printing.

Atrium Merchandising

At the Atrium Shop, you can also buy theatre-related souvenirs and booklets, help keep us going by buying them. 

And of course, you can help with many other little things. Spread the word about our programme, our flyers, tell your colleagues and neighbours, help us to broaden our audience base. Share our posts, come and visit us as often as you can. We will do our best to earn your help and trust.