Hírek


...

Május 21-től már élő előadások lesznek a budapesti Átrium színházban. Az első produkciót, Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabját Gyabronka József egyszeri és megismételhetetlen előadásában már a helyszínen és online is lehet követni. Ezen az estén még szűkített nézőtérrel és maszkviselési kötelezettséggel lehet részt venni. Jegyek már kaphatók mind a helyszíni, mind az online előadásra.


...

Mivel jelenleg csak korlátozásokkal játszhatnak a színházak (védettségi igazolvány szükséges az előadások megtekintéséhez), a 2020 őszén elhalasztott előadások pótlására 2021 őszén kerül sor. A jegyek érvényesek, a pótló előadások listája az atrium.hu oldalon lesz folyamatosan hozzáférhető, várhatóan 2021 júliusában.
 


...

Kis János 1999-ben, a rendszerváltás tizedik évfordulóján írt tanulmányt az 1989-es évről. 

A TUDTA? Szemelvények a magyar történelemből című sorozatunkban ezt az írást olvassa fel Alföldi Róbert, 

2021. május 2-án este 8 órakor az Átrium Youtube- és Spotify-csatornáján.


...

2021-ben a második olyan színházi világnapot tartjuk, amelyen a színház és közönsége nem találkozhat. Erre a helyzetre reflektál világnapi üzenetében Helen Mirren, Oscar-, Golden Globe-, Tony- és BAFTA-díjas brit színésznő. Az üzenetet közönségünknek Hámori Ildikó tolmácsolja.


...

A TUDTA? – Szemelvények a magyar történelemből sorozat második részében Ablonczy Balázs történész Az ismeretlen Trianon – Menekültek című tanulmányát olvassa fel Alföldi Róbert 2021. március 20-án délután 5 órakor az Átrium Youtube- és Spotify-csatornáján.


...

Egy évvel ezelőtt ilyenkor sorra sötétedtek el a színházak színpadai a világon. Erre emlékezve, a koronavírus-pandémia okozta lezárások egyéves évfordulója alkalmából egy világméretű Nyuszi-hálózatba kapcsolódunk: az Aurora Nova kiadó kezdeményezte „Let There Be Theatre!” (Legyen színház!) projekt keretében a világ számos pontján, Torontótól Berlinig, Tasmaniától Anconáig ugyanabban az időben, este 8-tól látható Nassim Soleimanpour különleges darabja.


...

A program során nézőink a nézőtéri székek jelképes megvásárlásával támogathatják az Átrium működését.

A választott székre egy gravírozott táblát helyezünk ki, amelyen két éven keresztül szerepelni fog a támogatóink által kért név, a honlapon feltüntetjük pártfogóink névsorát, valamint egy emléklapot is kiállítunk részükre. 


...

A színház igazi díszlete a közege, amiben megszületik. Pályázatírás eredményesen vagy eredmény nélkül, képviselői kokainozás, szexpartik az Adrián vagy Brüsszelben, politikusból lett csempész, sötét lyukba hulló közpénzek, menekülés az ereszen, tizedesek, századosok és ezredesek a kórházakban, egyetemeken és köztereken – 2020-ban, ilyen kulisszák előtt tehetünk hitet valami mellett vagy ellen, ha akarunk. Hát mi így. Boldogabb, méltóbb új évet mindenkinek!