Hírek


...

Hámori Ildikót választották meg a legjobb női főszereplőnek a milánói MIFF Awardson. A színésznő a Szabó Magda Pilátus című regényéből készült filmért kapta az elismerést, amelyhez szeretettel gratulálunk!


...

Ma este százötvenedszer látható az Igenis, miniszterelnök úr!, Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiája az Átriumban. Az előadás e jubileumi alkalommal köszönti ötvenezredik nézőjét.


...

Neves művészek közreműködésével adománygyűjtő estet szervez az Oltalom Karitatív Egyesület és az Átrium december 6-án este. Mások mellett itt lesz Hernádi Judit, Fodor Tamás, Fullajtár Andrea, Hegedűs D. Géza és Spiró György is.


...

2019. november 26-án, kedden délután 5-kor az Átriumban Krizsó Szilvia könyvbemutatóval egybekötött, rendhagyó Krizshow-t állít színpadra. A bemutatón részt vesz Balázs Klári és Korda György, Dés László, Molnár Piroska, Pápai Erika, Rózsa György, Szilágyi Tibor és Szinetár Miklós.


A december 2-i Marslakók tervezett vendége, Csíkszentmihályi Mihály arról tájékoztatott bennünket, hogy egészségügyi okok miatt mégsem tudja vállalni a hosszú utazást Budapestre, ezért a Marslakók idei utolsó részét új formában valósítjuk meg. Feltett szándékunk, hogy az Átriumba jegyet váltó nézők élőben hallgathassák meg a világhírű professzort, ezért úgy döntöttünk, hogy videós élő kapcsolásban szervezzük meg Vecsei H. Miklós és Csíkszentmihályi Mihály talkshowját az eredeti időpontban, december 2-án 19 órától.


November 18-án este megnyílt az Átrium Galéria új kiállítása, amelyen Anna Margit, Ámos Imre, Bukta Imre, Fehér László, Gaál József, Gedő Ilka, Lakner László, Molnár Péter, Pauer Gyula, Schmal Károly, Szüts Miklós, Tót Endre, Vajda Júlia, Vágyóczky Károly és Vojnich Erzsébet grafikái láthatók.


...

Az előadóművészeti tao megszüntetése és az EMMI az Átriumot sújtó döntése miatt az Átrium Galéria működését az utóbbi időben kénytelenek voltunk felfüggeszteni. A jövő ugyan még mindig nem megoldott, a finanszírozás fedezetét az állam elvette, ám mi továbbra is úgy gondoljuk: mind az Átrium, mind a főváros, mind a II. kerület lakói, a színház látogatói számára fontos, hogy a Margit körúti színházban létezzen egy hozzáférhető kortárs képzőművészeti kiállítóhely. Ennek okán, bízva a jövőben, az Átrium önálló művészi arculata visszaépítésének első lépéseként 2019 őszén az Átrium Galéria újra kinyit. A „CSAK” grafika című kiállítás megnyitójára a Vaknyugat november 18-i előadása előtt, este fél 7-kor kerül sor.


...

November 1-jétől a II. kerület lakói kedvezménnyel válthatnak jegyet az Átriumban a színház saját előadásaira a II. Kerület Kártyával.