Adó 1 százalékának felajánlása

Köszönettel vesszük, ha adójának 1%-át a Kultúrbrigád működtetésére ajánlja fel!

A Kultúrbrigádot (és ezzel együtt az évad végéig az Átrium épületét) üzemeltető THEA Theatre Entertainment & Art Nonprofit Kft. adószáma:

14226238-2-42

A bevétel célja a Kultúrbrigád és a Mentőcsónak előadásainak játszása, új produkciók, programok, projektek létrehozása, a színház működtetése.

Magyarországon 1997 óta ajánlhatjuk fel adónk egy százalékát bizonyos szervezeteknek. Jelentéktelen összegnek tűnik ugyan, mégis összességében évi sok milliárd forintról van szó. A felajánlásokkal a kedvezményezettek nem bánhatnak kedvük szerint: a NAV által kiadott dokumentumon be kell számolniuk arról, hogy mire költötték a pénzt. Működési költségre például a befolyt összeg maximum 30 százaléka mehet el. 

A felajánlás végtelenül egyszerű. Ha valaki számítógépen tölti ki és interneten adja be a bevallását, mindössze annyit kell tennie, hogy beírja a megfelelő rovatba, hogy mely szervezetét szeretné támogatni. Ugyanez a teendő azok számára, akik a NAV által kitöltött adóbevallást használják: annak elfogadásakor külön ki kell tölteni a bevallás erre vonatkozó nyilatkozatát. Ez a támogatás az adózónak semmibe sem kerül. Lehet, hogy pont az a pénz hiányzik valamilyen tárgyi eszközhöz vagy a működési költséghez, amelyet az adózó tud biztosítani. Tényleg csak néhány perc, ingyen van – mégis rengeteg múlhat rajta.

A Kultúrbrigád a kormányzat kultúrafinanszírozási döntéseinek következtében támogatását elvesztette. Köszönjük közönségünknek, támogatóinknak, hogy fennmaradásunkat segítik! A Kultúrbrigád támogatásának további lehetőségeiről itt olvashat.