Rendező: Császi Ádám. Főszereplők:  Brasch Bence, Debreczeny Csaba, Gyabronka József, Katona Péter Dániel, Kovács Máté, Lecső Péter, Lugosi György, Mucsi Zoltán, Nyulassy Attila, Sütő András, Szatory Dávid, Varga Ádám

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?


Rendező: Kocsis Gergely. Játssza: Kovács Máté

Van ez a srác, aki nem a Dózsa György unokája, de azért lehet belőle valaki. Jár is hát rendületlenül gitárórákra. Persze a leckékből a legmerészebb fantáziával sem lesz nagyszóló meg Dzsimi Hendriksz. Majd jövőre, ha leteszi a vizsgát. Útnak indul a bogyósgyümölcs-ültetvényről, hogy felfedezze a nagyvilágot.


Rendező: Alföldi Róbert. Szereplők: Hernádi Judit, Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra, Friedenthal Zoltán, Mihályfi Balázs, Szatory Dávid

A boldogság nem mindig vidám.


Rendező: Alföldi Róbert. Szereplők: Hevér Gábor, Debreczeny Csaba, Szatory Dávid, Rába Roland, Bánfalvi Eszter, Murányi Tünde, Herczeg Adrienn, Brasch Bence, Friedenthal Zoltán, Gyabronka József, Fodor Tamás / Molnár Piroska.

„Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan nemzet Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek.”


Rendező: Urbán András. Szereplők:  Alföldi Róbert, Búbos Dávid, Fülöp Tímea, Kovács Máté, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor, Péterfy Bori, Verebes Andrea

Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A drámaivá váló beszélgetés során egymásnak szegezik fájdalmaikat és gyanakvásaikat, a többség nem tudja megérteni a kisebbséget, a kisebbség nem tudja tolerálni azt, hogy a többség nem érti, de a többség nem érti. A találkozót követően nem sokkal, egy sorsdöntő választás után a sikeres fővárosi sztárszínész már nem kap munkát, de megvilágosodik, megnősül, és örökbe fogadja fiatal vajdasági színésztársait (meg egy anyaországit). A család létrehozza a Magyar Újjászületés Pártját, amely kimondottan az elszakított területek visszacsatolásáért küzd. De a nagy tervek megvalósításához sok pénzre van szükség...


Egy étel, egy ital, egy este, hozzá zene.

Rendező: Bereczki Csilla. Szereplők: Péterfy Bori, Herczeg Adrienn, Pál András, Hevér Gábor

Két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik.


Rendező: Alföldi Róbert. Szereplők: Stohl András, Hevér Gábor, Kovács Máté, Fehér Tibor / Józan László, Friedenthal Zoltán / Marton Róbert / Mihályfi Balázs, Bánfalvi Eszter / Parti Nóra / Tornyi Ildikó, Csarnóy Zsuzsanna / Söptei Andrea, Fodor Boglárka / Hartai Petra, Ivanics Tamás / Katona Péter Dániel e.h., a Madárkák és a Ketrec zenekara

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt. 


Rendező: Brasch Bence. Szereplők:  Kovács Máté, Ágoston Katalin, Debreczeny Csaba, Szinetár Dóra, Tornyi Ildikó, Sas Zoltán

Minden nézőt érdekel, mi folyik a színfalak mögött. Hogy készül egy előadás? Milyen munka kell ahhoz, hogy jóízűen nevessenek, vagy együttérzően sírjanak a nézők? Ki az ember a szerep mögött? Ki vagyok én? Ki vagy te? Kell tudnunk a választ? Nekem az a szerelem, ami a másiknak? Fontos tudnom, mit gondolnak rólam mások? Ha viszont nem fontos, akkor hogy tartom tiszteletben a határokat?


Rendező: Znamenák István. Főszereplők: Alföldi Róbert, Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Lugosi György, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Mertz Tibor

Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára.


Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.


Rendező: Alföldi Róbert. Koreográfus: Vári Bertalan. Játssza:  Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kecskeméti Gergely, Klemanovits Artúr, Perger Balázs, Péter Szilvia, Simon Gergő, Vári Bertalan, Végső Zsolt, Zolja Adél.

Isten, haza, család. És ami mögötte van.


Rendező: Vidovszky György. Főszereplők:  Mucsi Zoltán, Dóra Béla, Gyabronka József, Makranczi Zalán, Kovács Krisztián, Katona László, Lugosi György, Kovács Máté, Baksa Imre, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Ivanics Tamás, Moldvai Kiss Andrea, Bíró Panna Dominika, Katona Péter Dániel, Grisnik Petra

Ikonikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.


Rendező: Kovács Máté. Játssza:  Katona Péter Dániel.

„A váltás a világ legegyszerűbb dolga: addig nem ugrasz el, amíg a másik meg nem érinti az ujjával a falat. Egyetlen folyamatos mozdulat vagytok.” – Totth Benedek regényének színházi változata.


Rendező: Znamenák István. Szereplők: Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Parti Nóra, Szatory Dávid, Marton Róbert

Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? Hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Na és mi lesz a brexittel?


Játssza:  Alföldi Róbert, Ivanics Tamás, Kovács Máté / Varga Ádám

Egy este a Mindenhatóval


Rendező: Botos Éva. Szereplők: Andrusko Marcella, Ivanics Tamás

Egy játszóház látszólag harmonikus környezetében találkoznak gyerekek és felnőttek. A hétköznapinak induló ismerkedés egyre sötétebb titkokat tár fel a családok életéből. Ahogy mind többet tudnak egymásról, úgy tűnik, sikerül közös erővel megoldaniuk a nehézségeket, de a legnagyobb titok próbára teszi a kapcsolatukat és az emberségüket... Két színész virtuóz szerepváltó alakítása a gyerekjátékok tétjéről.


A Kenyértörés előadás visszarepít minket a görög-perzsa háborúk idejébe, a Kr. előtti V. századba, a marathoni, a thermopülai, és a szalamiszi csatába. Látjuk az azúrkék Égei tengeren közeledő perzsa hajóhadat, Ténosz szigetének cserjéi között vagyunk, halljuk a kabócák zúgását. A színen megjelent Dareiosz király és Xerxész hadvezér is. Egy apró görög szigeten, egy hellén család fordulatos történetén keresztül nyerünk bepillantást a 2500 évvel ezelőtti eseményekbe. Majd hatalmas dilemmában kell döntenie Ténosz népének - azaz a nézőknek. Mindenki elmondhatja véleményét – rendkívül izgalmas a homlokegyenest más, mégis érvényes felvetéseket hallani a diákoktól, felnőttektől. Végül cserépszavazással voksolnak. A darab a szolidaritás és a háború viszonyát vizsgálja a ténoszi család történetén keresztül. Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottért való kiállás? És az, aki a másikért való kiállással saját közösségét sodorja veszélybe? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csöndben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csöndben kell maradni?

Rendező: Urbán András. Szereplők:  Alföldi Róbert, Hartai Petra, Huzella Júlia, Nagyabonyi Emese, Péterfy Bori, Tornyi Ildikó

Eladtam a lelkem, mocskos vagyok, lelketlen és megalkuvó. Művész. Tiszta, mint a hó. Ne bántsatok.


Rendező: Nyulassy Attila. Szereplők: Czibor Attila, Nagy Éva, Öskü Bálint, Kati Gábor, Pápai Dávid, Erdei Lilla, Székely Erika, Lehoczky Zsanna, Kerezsi Anna, Bús Hanga, Nagy Erik, Stampfel Krisztina


Rendező: Nyulassy Attila. Szereplők: Nagy Éva, Öskü Bálint, Pósfai István

Ha kiállok magamért, akkor hogy nem nyomom el a másikat? Meddig tartok én és hol kezdődik a másik? Egyáltalán valóban magamért állok ki, vagy már a problémáim sem az enyémek? A saját történetemet élem meg vagy mások gondolatait ismételgetem? Van saját valóságom vagy ez csak színház? Érdekel ez még egyáltalán bárkit?


Rendező: Fábián Gábor. Szereplők: Fábián Gábor / Herczeg Tamás, Hay Anna / Sipos Vera, Jaskó Bálint

A Szociopoly egy észak-magyarországi kistelepülésen játszódik. Szereplői a településen élő emberek: a falu elitje (a polgármester, a vállalkozó és az orvos), az ott működő intézmények dolgozói (a rendőr, a tanítónő, a védőnő, a boltos és a kocsmáros) és a faluban élő (többségében szegény) emberek, akik közül néhányat színészek alakítanak, de a falu lakóinak többségét a nézők személyesítik meg.


Rendező: Nyulassy Attila. Szereplők: Bánsági Ildikó, Farkasházi Réka, Studniczky Hanga és a Tintanyúl zenekar

Csodákra akkor is szükség van, ha nem hiszünk bennük.


Ungváry Krisztián nemcsak történész, de bortermelő is. A Vayi Borászat évek óta tart rendhagyó kóstolókat, egyik legnépszerűbb eseménysorozatuk címe: „Hát akkor itt fogunk élni”. Az iszogatásnak álcázott, előadással kísért esemény alkalmat ad arra is, hogy a közélet fontosabb eseményeiről is lehessen beszélni.