Rendező: Alföldi Róbert. Szereplők: Hernádi Judit, Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra, Bercsényi Péter, Mihályfi Balázs, Szatory Dávid

A boldogság nem mindig vidám.


Rendező: Bodó Viktor. Szereplők: Gyabronka József, Bálint András, Molnár Piroska, Lázár Kati, Lugosi György, Némedi Árpád, Fehér Balázs Benő, Kurta Niké, Dékány Barnabás, Rainer-Micsinyei Nóra, Lecső Péter, Kovács Ádám


Rendező: Pintér Béla. Szereplők: Friedenthal Zoltán, Pintér Béla, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint

A sehova kapuját akkor léped át, amikor úgy érzed, hogy nem kell tovább tapogatóznod a fal mentén, minden kérdésedre választ kapsz és boldog lehetsz a földön. A sehova azonban csak egy buta és kegyetlen szürke köd.


Rendező: Pintér Béla. Szereplők: Thuróczy Szabolcs, Friedenthal Zoltán, Szamosi Zsófia, Roszik Hella, Quitt László

„Bartellt ajánlott egy nagy multi cég! / Vár ránk egy küldetés! / Véget érhet a szenvedés! / Mert a profitunk ebből egy, azaz egy milliárd!”


Rendező: Pass Andrea. Szereplők: Vizi Dávid, Jászberényi Gábor, Lestyán Attila, Réti Adrienn, Formán Bálint

Vajon mit jelent a mai fiatalok számára a hatalom? Mit várnak el tőle? Képesek észrevenni a hatalom túlkapásait? És ha igen, vannak eszközeik tenni ellene? Akarnak egyáltalán? Vajon ma is ugyanolyan passzívak a fiatalok, mint Musset korában?


Rendező: Néder Panni. Szereplők: Bíró Kriszta, Hevér Gábor

Öt rövid jelenet a magánélet legintimebb szféráiból. Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e – erre keresi a választ az előadás.


Rendező: Bereczki Csilla. Szereplők: Péterfy Bori, Herczeg Adrienn, Szikszai Rémusz, Hevér Gábor

Két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik.


Rendező: Alföldi Róbert. Szereplők: Stohl András, Hevér Gábor, Fehér Balázs Benő, Fehér Tibor / Józan László, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa, Bach Kata / Csobot Adél, Fábián Szabolcs / Nagy Dániel Viktor, a Madárkák és a Ketrec zenekara

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt. 


Rendező: Dénes Viktor. Szereplők: Horányi Juli, Ágoston Péter, Märcz Fruzsina

Cserháti Zsuzsa korának meghatározó énekesnője volt, mindenki elismerte hangi kvalitását, tehetségét, mégsem tartozhatott a kor legtámogatottabb művészei közé. Cserháti Zsuzsa történetét a dokumentarista színház és a koncert eszközeivel mutatja be Horányi Juli énekesnő és zenekara, Märcz Fruzsina és Ágoston Péter közreműködésével.

 


Rendező: Alföldi Róbert. Főszereplők: Fekete Ernő / Brasch Bence, Parti Nóra, Huzella Júlia / Sodró Eliza, Hernádi Judit / Csarnóy Zsuzsa, Hámori Ildikó, Mihályfi Balázs, Bercsényi Péter, Figeczky Bence és még sokan mások

„Ezen az estén két lány történetét meséljük el önöknek, akik... Nem könnyű elmondani, de valami olyasmiről van szó, olyan egyszerű dologról, hogy ők boldogok szeretnének lenni. Persze rögtön felmerül a kérdés: mit is jelent az, hogy boldogság...” 


Rendező: Boross Martin. Szereplők: Balog Gyula, Kőszegi Mária, Szabó Zola, Szenográdi Réka

A felnőtt közönségnek és középiskolai diákoknak egyaránt játszott előadás egy helyzetjelentés saját társadalmunkról, amely egyfelől rávilágít a hajléktalanság mindannyiunkat érintő okaira, és megkérdőjelezi azokat a káros előítéleteket, amelyek azt állítják, hogy „annyit érsz, amennyi pénzed, van”, és „ha szegény vagy, magadra vess”.


Szereplő: Dolák-Saly Róbert, vendég: Szinetár Dóra

A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Saly-s humorba ágyazott koncert lesz, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak.


Rendező: Znamenák István. Főszereplők: Alföldi Róbert, Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Lugosi György, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Mihályfi Balázs

Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára.


Rendező: Duda Éva. Főszereplők: Gryllus Dorka / Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter, Kálid Artúr, Molnár Áron

„Merj élni, meghalni bárki tud!” (Frida Kahlo)


Rendező: Znamenák István. Szereplők: Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Parti Nóra, Ficza István / Szatory Dávid, Némedi Árpád / Marton Róbert

Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? Hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Na és mi lesz a brexittel?


Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Kőszegi Ákos, Herczeg Adrienn, Szatory Dávid

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A hatodik rész Ady Endre, Brüll Adél és Diósy Ödön szerelmi háromszögét dolgozza fel.


Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Fehér Balázs Benő, Lovas Rozi / Szilágyi Csenge, Hajduk Károly

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A harmadik rész József Attila, Kozmutza Flóra és Illyés Gyula szerelmi háromszögét dolgozza fel.


Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Scherer Péter, Danis Lídia, Hajduk Károly, Kovács Máté eh.

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A negyedik rész Karinthy Frigyes, Bőhm Aranka és Déry Tibor szerelmi háromszögét dolgozza fel.


Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Gyabronka József, Takács Katalin, Trokán Nóra

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. Az első rész Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária történetét dolgozza fel.


Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Koltai Róbert, Járó Zsuzsa, Märcz Fruzsina, Palugyai Sári

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. Az ötödik rész Móricz Zsigmond, Holics Janka és Simonyi Mária szerelmi háromszögét dolgozza fel.


Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Nyáry Krisztián, Kerekes Viktória, Kurta Niké

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A második rész Szabó Lőrinc, Mikes Klára és Korzáti Erzsébet történetét dolgozza fel.


Rendező: Alföldi Róbert. Főszereplők: Fekete Ernő, Jordán Tamás, Patkós Márton, Radnay Csilla, Gyabronka József, Szatory Dávid

„Valóban meg kell érteni a népet minden körülmények között? Valóban elvárt, hogy háttérbe szorítsa önmagát a köz érdekében? Vagy valóban mindent megtehet, azért mert ő az uralkodó? Mi a hatalom? Nem tudom.” (Alföldi Róbert)


Rendező: Pintér Béla. Főszereplők: Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs, Pintér Béla, Terhes Sándor, Mucsi Zoltán

Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a „Sukorói Oroszlánként” emleget. Tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával, melynek során bármi megtörténhet, visszakerül 1848-ba...


Műsorvezető: Krizsó Szilvia. Vendégek:Oszvald Marika, Vámos Miklós (03.19.) / Máté Gábor, Kemény Dénes (04.24.)

A Krizshow sokkal több, mint beszélgetős est. Havonta kétszer az amerikai „talk show-k” világát idézi, a „talk” mellett tehát nagy hangsúlyt kap a „show” is. Meglepetésvendégek, filmes és színpadi jelenetek, humoros játékok, izgalmas kérdések teszik különlegessé ezeket az estéket.


Rendező: Vidovszky György. Szereplők: Farkas Dénes, Molnár Áron, Kovács Gergely, Blahó Gergely, Bárdi Gergő, Sipos Viktória, Császár Réka, Egri Bálint

Elkezdődik a kemény munka, melynek során ezek a romkocsmában merengő, elkényeztetett, idealista művészpalánták a mai kor elvárásainak megfelelően életre nevelődnek. Vagy nem...


Rendező: Fábián Gábor. Szereplők: Kurta Niké, Jaskó Bálint, Rezai Mohammed Amin

Az interaktív színházi társasjáték alkotóinak célja, hogy a játékon keresztül alapvető emberi jogi dilemmák átgondolására bírják a közönséget. Ezek a döntési helyzetek a játékban a menekültek sorsához kapcsolódnak, de sokkal általánosabb kérdéseket vetnek fel a demokrácia vagy a diktatúra működése, az önbíráskodás vagy a szolidaritás, a tolerancia és a befogadás vagy éppen a kirekesztés kapcsán. 


Rendező: Réthly Attila. Főszereplők: Peller Anna, Janza Kata, Szomor György, Gubik Petra, Mészáros Árpád Zsolt

A musicalben jóakarók, ellenségek és nők minden mennyiségben, hol gyalog, hol taxival kergetik érzelmeiket, háttérben a reklámfilm-forgatások kaotikus világa, rögzítőkön hagyott telefonüzenetek sora, na meg nyugtatók a turmixgépben. Temperamentumos, latinos zene és igazi mediterrán életérzés a színpadon.


Rendező: Pintér Béla. Főszereplők: Pintér Béla, Enyedi Éva, Thuróczy Szabolcs, Szalontay Tünde, Nagy Abonyi Sarolta

„Akinek tetszik, nézze meg többször is!
Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!” 

(Pintér Béla)


Rendező: Horgas Ádám. Szereplők: Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Seress Zoltán, Ágoston Katalin / Kurta Niké

Brooklyn, napjainkban. Sarah elismert, sikeres, jó nevű fotóriporter, aki az iraki háborúból való tudósítás során súlyos balesetet szenved. A darab, amellett, hogy nagyon fontos és aktuális kérdéseket vet fel, leginkább az emberi kapcsolatokról mesél. Elgondolkodtat, megnevettet és könnyeket csal a néző szemébe.


Rendező: Földes Eszter. Szereplők: Scherer Péter és a Kiscsillag zenekar: Lovasi András (gitár, ének), Leskovics Gábor Lecsó (gitár, ének), Erős Márton (basszusgitár), Bajkai Ferenc (dob), Szesztay Dávid (billentyű)

A történet központjában egy 11 éves kisfiú áll, Péter, akinek az édesanyja Zsuzsa, mindig szomorú, és ha kérdezi tőle, mi a baj, csak annyit mond: SEMMI. Kitalálja tehát, hogy kéne egy konferencia a Semmiről, ahová elhívná mind a Semmi szakértőit, hátha majd tőlük megtudja, mi az a Semmi, amitől az édesanyja szomorú, és ha megtudja, biztos meggyógyul és újra jókedvű lesz.


Rendező: Fehér Balázs Benő. Főszereplők: Oszvald Marika, Kaszás Gergő, Porogi Ádám, Trokán Nóra, László Zsolt

Trepljov fiatal író. Szerelmes Nyinába, lövöldözik és felgyújtja magát. Trepljov anyja híres színésznő, de már nem. Trigorin híres író, és még mindig. Nyinát annyira boldoggá tenné a hírnév, hogy még azt is elviselné, ha boldogtalan. Mindenki furcsán szereti a másikat. Vagy nem. Ez az egész messzemenőkig emberi.


Rendező: Fábián Gábor. Szereplők: Fábián Gábor / Herczeg Tamás, Hay Anna / Sipos Vera, Jaskó Bálint

A Szociopoly egy észak-magyarországi kistelepülésen játszódik. Szereplői a településen élő emberek: a falu elitje (a polgármester, a vállalkozó és az orvos), az ott működő intézmények dolgozói (a rendőr, a tanítónő, a védőnő, a boltos és a kocsmáros) és a faluban élő (többségében szegény) emberek, akik közül néhányat színészek alakítanak, de a falu lakóinak többségét a nézők személyesítik meg.


Rendező: Pintér Béla. Főszereplők: Thuróczy Szabolcs, Pintér Béla, Friedenthal Zoltán, Herczenik Anna

„Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, / A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! / És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! / Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.”


Rendező: Gothár Péter. Szereplők: Ficza István, Rétfalvi Tamás, Alföldi Róbert, Mészáros Piroska

Egy halott apa. Két egymás ellen fenekedő testvér. Egy tévelygő pap. Egy szerelmes kislány. Fivérek tragikusan nevetséges (vagy nevetségesen tragikus) háborúja egy ír szigeten. Vagy bárhol máshol, egy városban, melyre nem terjed ki a Jóisten illetékessége...