Rendezvények:


...

Stinky Bugs közösségi klipfelvétel

Helyszín:
Átrium Bisztró

A Stinky Bugs közösségi zenekar legközelebbi videóklipjét – rendhagyó módon – nyilvánosan rögzíti. Az esemény az Átrium előcsarnokában lesz, ahol az érdeklődők bepillanthatnak az online csatornákon már népszerű klipek készítésének folyamatába. A zenekar ez alkalommal Kohánszky Roy közreműködésével bújtat új köntösbe egy népszerű dalt. A felvétel alatt az Átrium Bisztró étel- és italkínálatával várja a kedves vendégeket. Az esemény ingyenesen látogatható.

A Stinky Bugs közösségi zenekar ötlete három jónevű budapesti zenész fejében fogalmazódott meg 2019-ben. Schneider Zoltán (gitár), Gátos Iván (billentyű) és Gátos Bálint (basszusgitár) koncepciójának 4 alapvetően fontos eleme volt:

  1. Ismert dalokat dolgoznak át saját, egyedi funk stílusukban.
  2. A dalokat egyidőben, együtt játszák el, nincs zenei utómunka, nincsenek utólag felvett sávok. (A posztokban megjelenő #onetakefunk kifejezés is erre utal.)
  3. A hangfelvétel közben mozgóképet is rögzítenek, és az elkészült feldolgozásokat a youtube-on, a facebookon és az instagramon publikálják.
  4. Hétről hétre más és más kiemelkedő vendéget hívnak közreműködőnek.

Miután megszületett a recept, már csak a feldolgozandó anyagokat kellett kiválasztani és a vendégelőadókat kellett elhívni. A Stinky Bugs alapítóinak évtizedes zenei múltja tette lehetővé, hogy már az első felvételeknél olyan énekesek csatlakozzanak hozzájuk, mint például Törőcsik Franciska, Tóth Vera, vagy éppen Mező Misi.
Első videójuk 2019. novemberi publikálása óta már már 16 feldolgozással rendelkeznek a youtube csatornájukon, és a közreműködők listája is bővült, többek között QkaMC-vel, Kohánszky Roy-jal, vagy éppen Zentai Márkkal. Az énekesek mellett fontos szerepet kapnak a Stinky Bugs életében a hangszeres közreműködők is. Dobokon többek között Dirk Erchinger (Kruder & Dorfmeister, Count Basic, Gloria Gaynor), Badics Márk (Konyha, Jamese), vagy éppen Kaszás Péter (Al Di Meola, Djabe) erősítették a produkciót.
Mivel a Stinky Bugs elsősorban audiovizuális tartalmat készít online felületekre, ezért a klipek képi világának ugyanolyan meghatározó szerep jut, mint a zenei minőségre. A felvételek kiemelkedő színvonalának biztosítására az operatőri munkát Papp Évára, a divatvilág egyik legismertebb fotósára bízták, akinek különleges látásmódja az első pillanattól rabul ejti a nézőt, és egészen közel hozza az előadókat a közönséghez.
A Stinky Bugs céljai között az is szerepel, hogy koncerteken adhassák elő feldolgozásaikat és offline kapcsolatot alakíthassanak ki a rajongóikkal. A zenekar élőben először 2020 augusztus 21-én lép fel a Palóznaki Jazz Piknik Fábián Juli színpadán.