Rendezvények:


...

Kinyitottunk? – Gazdaság a karantén után

Helyszín:
online esemény

Újabb online beszélgetéssel jelentkezik a II. kerületi önkormányzat, a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest és az Átrium sorozata, Kinyitottunk? – Gazdaság a karantén után címmel, június 12-én, pénteken délelőtt fél 10-kor. Vendégeink lesznek: Bábel Balázs, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Hevér Gábor színész, dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Őrsi Gergely, a kerület polgármestere. A moderátor Veiszer Alinda, közreműködik az Átrium Ketrec zenekara.

Itt a nyitás, de mi lett a munkahelyekkel? Van hova visszamenni? És a gyerekek és a nyári szünet? Mire kell ügyelnünk a mindennapokban? Miben segíthet egy önkormányzat? Mit ajánlhat más munkaadóknak?

A nyitással járó nehézségeket mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, sok a bizonytalanság és mindannyian másként viszonyulunk az óvintézkedésekhez is. A vészhelyzet nagyon komoly károkat okozott a gazdaságban világszerte, sokak egzisztenciája megroppant. Akiknek nem kell új állást keresniük, biztosan átalakították a munkához való viszonyukat. Milyen védőhálót biztosít a szakszervezet? Miben segíthet a munkavállalóknak? Mit tehet a munkáltató annak érdekében, hogy a munkavállalói biztonságban érezzék magukat és mi az, amivel segíthetik az újrakezdést? Mit tehet az önkormányzat azért, hogy a kerületben csökkentse a károkat?

A Kinyitottunk? – Gazdaság a karantén után című beszélgetést a Zoom alkalmazáson közvetítjük az Átriumból, illetve visszanézhető lesz a II. kerület Facebook-oldalán is. A webináriumon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet erre a linkre kattintva megtehetnek az érdeklődők. Szeretettel várunk mindenkit!