Rendezvények:


...

Diktátorsimogató húsvétvasárnap

A magyarhangya fel szeretné lebbenteni a fátylat közelmúltunk bonsai-cézárjainak és tescós-napóleonjainak (sic!) rejtett erényeiről, az általuk meghágott társadalom pokoljárásának üdvös vonatkozásairól, az elnyomás napos oldaláról. A Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap segítségével a magyarhangya 3 legendás dokumentumfilmnek rendezi meg hazai ősbemutatóját húsvétvasárnap az Átriumban. 

PROGRAM:
15.00: A Ceaușescu-életmű
18.30: Kim Dzsongil bemutatja
20.30: B-Movie: Nyugat-Berlin hangjai 1979-1989

A CEAUȘESCU-ÉLETMŰ (THE AUTOBIOGRAPHY OF NICOLAE CEAUȘESCU - Andrei Ujica, 2010)

A legendás, 3 órás dokumentumfilm a Kárpátok Géniuszának 24 évig tartó dúlásáról, amelyben eredeti híradóanyagok segítségével érhetjük tetten, hogy a kezdetben népszerű vezér miképp vesztette el valóségérzékét és hogyan vált önnön karikatúrájává.

KIM DZSONGIL BEMUTATJA (THE LOVERS AND THE DESPOT - Ross Adam & Robert Cannan, 2016)

Mielőtt a világ leghírhedtebb diktátora lett, Kim Dzsongil az Észak-koreai Propaganda- és Agitációs Minisztériumot és annak filmstúdióit irányította. Mivel ambiciózus terveihez nem állt rendelkezésére elegendő tehetség, elraboltatta Dél-Korea leghíresebb színésznőjét és annak férjét, az ország legnépszerűbb rendezőjét és producerét. Az elrabolt álompáros sorra készítette Észak-Korea legjobb filmjeit, ám közben kidolgoztak egy olyan szökési tervet is, melyet bármelyik hollywoodi kasszasiker megirigyelhetne. (HVG Könyvek)

B-MOVIE: NYUGAT-BERLIN HANGJAI 1979-1989 (B-MOVIE: LUST & SOUND IN WEST BERLIN 1979-1989 - Hoppe / Lange / Maeck, 2015) 

A lehengerlő dokumentumfilm soha nem látott eredeti felvételeken mutatja meg az underground művészetek bűnös burjánzását Nyugat-Berlinben Honecker falával körbezárva a punk korszaktól egészen a Love Parade-ig. 

Ingyenes jegyregisztráció.

A fesztivál támogatója a Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap.