Fontos!
...

Az egy hónapos gyűjtési időszak, amit azután hirdettünk meg, hogy a kulturális tao megszüntetése után a tavalyi törvény szerint járó összegnek (amelyet feltételezve tavaly működtünk és idénre terveztünk) mindössze 23%-át ítélte meg az Átriumnak a kulturális kormányzat, véget ért.


...

Az Átrium a 2018. november 13. előtti törvény alapján 218 millió forint jegyár-kiegészítést hívhatott volna le, az EMMI döntése alapján azonban ebből 50 millió forintot ítéltek meg, azt is csak abban az esetben, ha lesz rá fedezet, több részletben. 168 milliót elvontak. Ez egyedi döntés, indoklás nélkül, új, transzparens kultúratámogatási rendszerről pedig semmi hír.


Friss Hírek
...

Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól (és a mai napig a 2019-re megítélt támogatásnak is mindössze az egyharmadát, 16 millió forintot – ami a tervezett összeg mindössze 7 százaléka – utalta át), jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások, rendezvények is műsorra kerülnek, ennek, illetve a közönség támogatásának és jegyvásárlásának segítségével tudnak műsoron maradni – még legalább egy ideig – egyes produkcióink.


...

Medveczky Balázs a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásért érdemelte ki a 29. THEALTER egyik elismerését, amelyet a fesztivál záróeseményén vett át.


...

5 éves a 250. előadását ünneplő Az Őrült Nők Ketrece.


...

A tao-támogatás rendszerének megszűnése miatt, illetve mivel az azt felváltó többlettámogatási rendszerben az Átriumnak a 2018 novemberéig érvényes törvény szerint lehívható összeg mindössze 23 százalékát ítélte meg az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága, a július 5-i, jubileumi ötvenedik Chicago előadás az utolsó.


Kiadványok
...

A nagysikerű előadás műsorfüzete, amely bemutatja a darab magyarországi bemutatóit és fogadtatását, valamint interjúk segítségével az Átrium bemutatójának létrejöttét, illetve annak alkotóit.


...

Az Igenis, miniszterelnök úr! 100. előadása alkalmából készült napilap formátumú műsorújság.