Fontos!
  • 2021. július 3-tól a színházak védettségi igazolvány nélkül látogathatók.
  • A maszkhasználat nem kötelező, de javasolt.
  • Kérjük, használják belépéskor a kihelyezett kézmosót és a kézfertőtlenítőket!
  • Kérjük, a sorban tartsák a megfelelő fizikai távolságot!
  • Kérjük, a jegypénztárban és a bisztróban is részesítsék előnyben a készpénzmentes fizetést!
  • Kérjük, ügyeljenek egymás egészségére és zavartalan szórakozására!
  • Késő, illetve a nézőtérről távozó nézőinket az előadás megkezdése után nem áll módunkban be-, illetve visszaengedni. Szünetes előadás esetén az érintettek a szünetben foglalhatják el helyüket.

 


...

Színházunk határokat feszeget, kérdések megfogalmazására, az ember világképének átdolgozására késztet. Egyenes, nyílt, szókimondó. Nem a sorok között próbálunk sugalmazni. Állítunk, amihez viszonyulni lehet. Kérdezünk, amire mindenki szíve és érzése szerint válaszolhat. De nem mutatunk irányt, nem tanítunk, nem nevelünk. Hisszük, hogy a függetlenség a színház igazságának érvényre juttatását segíti, és hisszük, hogy jogunk van élni és alkotni a hazánkban. Repertoárunk széles műfajiságú és sokstílusú. Végtelenül egységes azonban probléma- és szociális érzékenysége, az itt és most érvényesítése, társadalomkritikai attitűdje, őszintesége és egyenessége tekintetében. Aki úgy gondolja, hogy ezek a törekvések méltók a támogatásra, kérjük, segítsen a fennmaradásban! Köszönjük!


Friss Hírek
...

Szeptember 29-től új kiállítás látható az Átrium Galérián. A II. kerületi színházban található kortárs képzőművészeti kiállítóhely új tárlata Részegh Botond csíkszeredai képzőművész grafikáit mutatja be, Poliphony and Pleasure (sorozat) címmel. A kiállítást 29-én este 6 órakor Barabási Albert-László Bolyai-díjas fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia, a Román Tudományos Akadémia, az Amerikai Fizikai Társaság és az Academia Europaea tagja és Alföldi Róbert színész-rendező, az Átrium Galéria kurátora nyitja meg.


...

Sajnálattal tájékoztatjuk közönségünket, hogy Péterfy Bori betegsége miatt az Átrium 2021. szeptember 22-re és 23-ra kitűzött Az öldöklés istene című előadásai elmaradnak.


...

Alföldi Róbert rendezésében és a Varidance Társulat együttműködésével kerül az Átrium színpadára egy kortárs néptánc-előadás, a Frivol Istenről, hazáról és családról, valamint arról a valóságról, ami a hangzatos jelszó mögött van. A magyar népi hagyományt a jelenbe ültető, látványos, izgalmas és mozgalmas produkció egyúttal kísérlet arra, hogy a tánc nyelvén, a magyar népi hagyományok elemeinek felhasználásával beszéljünk fontos, jelen idejű kérdésekről, a bennünket körülvevő világról. 


...

Tájékoztatjuk tisztelt nézőinket, hogy a jelenleg hatályos jogszabály szerint a színházak védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet valóban előírja, hogy „A jegy megváltásával látogatható kulturális eseményen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt” (6.§ (2a) bek.), csakhogy az 5.§ (4d) bek. szerint „e rendelet alkalmazásában nem minősül rendezvénynek a kulturális esemény, ha az előadó-művészet valamely ágának fellépése céljából megtartott esemény a) az e művészet céljára rendelt helyszínen kerül megtartásra, b) előre megváltott ülőhelyre szóló jegy ellenében látogatható, és c) a néző az előadás időtartama alatt az előre megváltott ülőhelyén köteles tartózkodni”.


Új Előadások
...

Rendező: Kovács Máté. Játssza:  Katona Péter Dániel.

„A váltás a világ legegyszerűbb dolga: addig nem ugrasz el, amíg a másik meg nem érinti az ujjával a falat. Egyetlen folyamatos mozdulat vagytok.” – Totth Benedek regényének színházi változata.


Kiadványok
...

Az Isteni végjáték előadáshoz készült logozótt bögre. 


...

Az Igenis, miniszterelnök úr! 150. előadása alkalmából készült napilap formátumú műsorújság.