Fontos!
...

Az egy hónapos gyűjtési időszak, amit azután hirdettünk meg, hogy a kulturális tao megszüntetése után a tavalyi törvény szerint járó összegnek (amelyet feltételezve tavaly működtünk és idénre terveztünk) mindössze 23%-át ítélte meg az Átriumnak a kulturális kormányzat, véget ért.


...

Az Átrium a 2018. november 13. előtti törvény alapján 218 millió forint jegyár-kiegészítést hívhatott volna le, az EMMI döntése alapján azonban ebből 50 millió forintot ítéltek meg, azt is csak abban az esetben, ha lesz rá fedezet, több részletben. 168 milliót elvontak. Ez egyedi döntés, indoklás nélkül, új, transzparens kultúratámogatási rendszerről pedig semmi hír.


Friss Hírek
...

Mint minden évad kezdetén, egyes előadásainkban most is szereplőváltozásra kerül sor, elmondjuk, kik az új, illetve nem is feltétlenül új arcok az Átrium produkcióiban.


...

A Színházak Éjszakája programjaira szeptember 9. és 15. között lehet regisztrálni a szinhazakejszakaja.hu weboldalon.


...

Délelőtt 10 és este 8 óra között várjuk kedves közönségünket a Pozsonyi Pikniken, a Színházak utcájában, a Szent István parknál, a 190-es pavilonban jegyekkel, átriumos ajándéktárgyakkal, akciókkal, a Fehér nyuszi, vörös nyuszi novemberi előadásának belépőivel, este 7-kor pedig Brasch Bence és a Ketrec zenekara lép fel a rendezvényen.


...

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd augusztus 22-i adásának adott nyilatkozatában azt állította, hogy az Átrium a tao-felajánlásokért jutalékot fizetett. Ezt az állítást határozottan visszautasítjuk, az Átrium a fennállása alatt soha egy fillért sem fizetett sem jutalékként, sem más jogcímen tao-felajánlásért.


Új Előadások
...
A Vágtázó Halottkémek meghatározhatatlan műfajú, 40 éve töretlen népszerűségű zenekar. A Grandpierre Atilla vezette VHK a punkmozgalomnál előbb, attól függetlenül született, indulása időben egybeesett a progresszív rock német hullámával, a népzenei, világzenei és mitikus hatásokat szívesen magába fogadó krautrockkal. Az együttes által képviselt stílus leginkább a pszichedelikus punk, etnopunk, pszichedelikus hardcore, „sámánpunk” vagy „mágikus népzene” kifejezésekkel írható le. A VHK-hoz hasonló érzésvilágot képvisel a chilei Föllakzoid, ám zeneiségük inkább a műfaj elektronikus vonulatához tartozik.

Kiadványok
...

A nagysikerű előadás műsorfüzete, amely bemutatja a darab magyarországi bemutatóit és fogadtatását, valamint interjúk segítségével az Átrium bemutatójának létrejöttét, illetve annak alkotóit.


...

Az Igenis, miniszterelnök úr! 100. előadása alkalmából készült napilap formátumú műsorújság.