Fontos!
...

Az Átrium felvételt hirdet főállású színházi világosító munkakör betöltésére, azonnali munkakezdéssel. További részletek.


Friss Hírek
...

Az Átrium csapata szívből gratulál Jordán Tamásnak, akit értékőrző és értékteremtő életműve elismeréseként Hazám-díjjal tüntetnek ki.


...

November 20-án és 21-én egy exkluzív ráadás-felolvasásnak is a részesei lehetnek az Így szerettek ők felolvasószínház nézői, ugyanis az előadás szereplői Nyáry Krisztián november végén megjelenő Fölébredett a föld – Levelek, hősök, történetek 1848-49-ből című kötetéből is felolvasnak egy történetet,  így az érdeklődők itt hallhatnak először egy részletet a várva várt új kötetből.


...

Kegyetlenül fájdalmas, könyörtelen, mulatságos, áthallásos – írja a kritika A félelem megeszi a lelket című előadásunkról. Örömteli, hogy egy-egy kritika vitába is száll a másikkal, az viszont talán furcsa lehet – és sokkal inkább a kritikákról magukról árulkodik, mint az annak tárgyát képező produkcióról –, hogy vannak, akik végletesen eltérően értékelik az előadás viszonyát az eredeti filmhez. Kritikai tükör.


...

Sokak kívánsága teljesül, amikor november 18-án és 19-én két alkalommal újra műsorra tűzi az Átrium Christopher Marlowe II. Edward című előadását. Az Alföldi Róbert rendezte előadás, amelynek címszerepében Fekete Ernő látható, számos kritikusdíj-jelölést kapott az elmúlt évadban.


Új Előadások
...

Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Nyáry Krisztián, Kerekes Viktória, Kurta Niké

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A második rész Szabó Lőrinc, Mikes Klára és Korzáti Erzsébet történetét dolgozza fel.


Rendező: Pass Andrea. Szereplők: Vizi Dávid, Jászberényi Gábor, Lestyán Attila, Réti Adrienn, Formán Bálint

Vajon mit jelent a mai fiatalok számára a hatalom? Mit várnak el tőle? Képesek észrevenni a hatalom túlkapásait? És ha igen, vannak eszközeik tenni ellene? Akarnak egyáltalán? Vajon ma is ugyanolyan passzívak a fiatalok, mint Musset korában?


...

Rendező: Földes Eszter. Szereplők: Scherer Péter és a Kiscsillag zenekar: Lovasi András (gitár, ének), Leskovics Gábor Lecsó (gitár, ének), Erős Márton (basszusgitár), Bajkai Ferenc (dob), Szesztay Dávid (billentyű)

A történet központjában egy 11 éves kisfiú áll, Péter, akinek az édesanyja Zsuzsa, mindig szomorú, és ha kérdezi tőle, mi a baj, csak annyit mond: SEMMI. Kitalálja tehát, hogy kéne egy konferencia a Semmiről, ahová elhívná mind a Semmi szakértőit, hátha majd tőlük megtudja, mi az a Semmi, amitől az édesanyja szomorú, és ha megtudja, biztos meggyógyul és újra jókedvű lesz.


...

Rendező: Réczei Tamás. Szereplők: Fehér Balázs Benő, Lovas Rozi, Hajduk Károly

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A harmadik rész József Attila, Kozmutza Flóra és Illyés Gyula szerelmi háromszögét dolgozza fel.


Kiadványok
...

Pintér Béla az egyik legsikeresebb alternatív „színházcsináló” ma. A Társulat 1998-ban alakult, és az elmúlt 14 év során 17 ősbemutatót tartott a budapesti Szkéné Színházban, egyet pedig a Nemzeti Színházban. Célja, hogy a társadalom és saját személyük kritikus-ironikus megfigyelései alapján - a szó egészséges értelmében vett - nemzeti ihletettségű, kortárs színpadi műveket hozzanak létre. A valóság és az álom, az autentikus és a giccs elegyéből, valamint a magyar népi kultúra egyes elemeiből épül fel az a szürreális világ, mely összes korábbi darabját jellemzi. A Drámák című kötet nyolc drámát tartalmaz.


...

Pintér Béla és Darvas Benedek nagysikerű előadásának hanganyaga.Iratkozzon fel hírlevelünkre!