Vége az évadnak az Átriumban


...
fotó: Szilvás Zoltán

Vége az évadnak az Átriumban

371 előadás, 4 saját bemutató, 4 kiállítás, 100000 néző – ez röviden az Átrium 2017/2018-as évadának mérlege.

A legtöbbet Az Őrült Nők Ketrecét játszottuk az évadban, a 200. előadását idén ünneplő musical 46 alkalommal került az Átrium színpadára, ahol 175-ször tűztünk műsorra saját előadást. A félelem megeszi a lelket 27, az Egy, kettő, három 25 (ebből 6 táj), az Igenis, miniszterelnök úr! 24 (ebből 2 táj) alkalommal került színpadra. A Pintér Béla és Társulata 44, a Budapesti Operettszínház 26 alkalommal vendégeskedett nálunk az évadban.

Ebben az évadban Parti Nórát köszönthettük a legtöbb alkalommal színpadunkon – 148 előadásban szerepelt. Mihályfi Balázst 115, Hevér Gábort 83, Fehér Balázs Benőt 71, Alföldi Róbertet 60 alkalommal láthatta közönségünk az Átrium valamely előadásában (utóbbi nevéhez két kitűnő rendezés és négy kiállítás is fűződik). Hernádi Judit A félelem megeszi a lelket című előadásban nyújtott alakításáért Psota Irén-díjban részesült, és jelölést kapott a legjobb színésznő díjára a színikritikusoktól.

A Mentőcsónak Egység produkcióit 60 alkalommal láthatták – a Jurányi Ház 123-as laborjában, illetve külső helyszíneken – a nézők (ezek közül legtöbbször, 30-szor a Szociopolyt játszottuk).

Idei repertoárelőadásaink közül jövőre nem lesz műsoron az Átriumklorid, a Pillanatfelvétel, a Sirály. A Parasztopera a Szkéné Színházban lesz látható, viszont az Átriumba kerül a Pintér Béla és Társulata Kórház–Bakony, Szutyok és Titkaink című produkciója, és visszatér A Soha Vissza Nem Térő is. A Mentőcsónak repertoárjáról lekerült az évadban A néma tartomány és az Újvilág. Jövőre A vezér a FÜGE, a Bizony a Kerekasztal gondozásában lesz műsoron.

Augusztusi, szeptemberi és októberi műsorunk már elérhető, jegyek vásárolhatók a nyári szünet alatt is online. Pénztárunk július 16-tól augusztus 5-ig zárva tart, augusztus 6-tól hétköznap délután 2 és 6 óra között várjuk nézőinket. A 2018/2019. évad első előadása Az Őrült Nők Ketrece lesz, augusztus 27-én, hétfőn este fél 8-tól.

Mindenkinek nagyon köszönjük, aki – akár alkotóként, akár munkatársként, akár támogatóként, akár nézőként – részese volt az Átrium évadának. Kellemes nyarat kívánunk, és várunk vissza mindenkit!