Túlzások és realitások: egy kivételes színésznő mesél nőkről, nem csak nőknek


...

Túlzások és realitások: egy kivételes színésznő mesél nőkről, nem csak nőknek

A magyar nyelvű színjátszás egyik legcsodálatosabb színésznője Béres Márta, aki a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban vált fogalommá a kritikusok és a színházszerető nézők számára. Önálló estje ízig-vérig színház, egy kicsit stand-up, és minden porcikájában nő: ösztönös, végletes, színes, szeszélyes, a túlzások és realitások hullámvasútján mozog. A Béres Márta One Girl Show május 30-tól látható az Átrium műsorán.

Az előadás egyszer már nagy sikerrel vendégszerepelt az Átriumban, ezután döntött úgy a színház, hogy repertoárra veszi az előadást. „Kevés előadás szól olyan érvényesen és szórakoztatóan a női létezésről, mint a Béres Márta One Girl Show, nem véletlen, hogy már 10 éve színpadon van, és járja nem csak a magyar nyelvű színházakat, hanem a szerb előadóhelyeket is – hiszen Márta mindkét nyelven játssza az előadást. Elképesztően lendületes és energikus produkció, olyan az egész, mint egy hurrikán, ami még szélcsendben is forog” – mondja Studniczky László az Átrium operatív vezetője.

Az előadást Urbán András, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója rendezte, aki az Átriumban már kétszer is dolgozott: mind a Mefisztó, mind A trianoni csata olyan előadások, amelyek metsző humorral, de köntörfalazás nélkül fogalmaznak olyan kérdésekben, amikről jobb szeretünk inkább hallgatni. A Béres Márta One Girl Show is ilyen előadás, nem ismer tabukat, hiszen minek is tabusítani azt, ami velünk történik nap, mint nap, legyen az kellemes vagy kellemetlen. A szabadság pedg felszabadító. Urbán András színháza pedig mindenek felett szabad és felszabadító. 

A Béres Márta One Girl Show ebben az évadban június 30-án lesz látható az Átriumban.