Sokszínű november: itt az Átrium műsora!


...

Sokszínű november: itt az Átrium műsora!

Mozgalmas és sokszínű november ígérkezik az Átriumban. A műsor itt olvasható.

Az Őrült Nők Ketrecével (november 1–2.) és a Titkaink című Pintér Béla-előadással (november 3–4.) induló hónapban visszatér az Átriumba a kiképzés műfajmeghatározással futó, az évad elején a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon is sikerrel vendégszerepelt Majdnem 20 című Tasnádi István-darab (5-én este). Az Így szerettek ők sorozatban Márai Sándor szerelmeit idézzük fel, az író szerepében Bálint Andrással (23-án este), a Krizshow-ban Krizsó Szilvia vendégei Dés László és Spiró György lesznek (27-én este).

Két új előadás látható a Mentőcsónak Egység repertoárján a visszatérő Szociopoly (20., 29.), a Cím nélkül (30.) és a Menekülj okosan! (13.) mellett. A Tudás Hatalom csoporttal együttműködésben mutatjuk be a Cigány magyar című előadást, amelynek műfaja: csapatépítő tréning magyar állampolgároknak. A fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni. Az előadás szövegét a társulat és Horváth Kristóf írta, a produkció rendezője Császi Ádám. A bemutatóra november 24-én kerül sor. November 17-én a Proscenion Drámaszínpad többszörös díjnyertes előadása, a Megáll az idő lesz látható a 123-as laborban. Nyulassy Attila rendezése Gothár Péter és Bereményi Géza legendás filmjének mai szemléletű feldolgozása. Az Átrium Galériában az idén tíz éve elhunyt El Kazovszkij műveiből hoz létre kiállítást Alföldi Róbert, amelynek megnyitójára november 22-én kerül sor.

Mindezek mellett a nagy kedvencek is újra láthatóak az Átriumban. A színikritikusok díját elnyert Hernádi Judit főszereplésével futó A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-filmadaptáció kétszer (7-én este, 24-én délután), Pécsen betiltott válságkomédiánk, az Igenis, miniszterelnök úr! négyszer (10-én délután és este, 19-én és 22-én este), legutolsó bemutatónk, a darab eredeti újraértelmezéseként számon tartott Chicago négyszer (17-én délután és este, 20-án és 21-én este), Yasmina Reza házaspárbajként definiált komédiája, Az öldöklés istene kétszer (9-én este, 25-én délután), Bodó Viktor expresszvonat-gyorsaságú pszicho-thriller-krimi-komédiája, A Krakken művelet kétszer (18-án délután és este) szerepel az Átrium novemberi műsorán. Molnár Ferenc egyfelvonásosát, az Alföldi Róbert számára bravúrszerepet biztosító Egy, kettő, három című vígjátékot két budapesti előadása (8-án délután és este) mellett Pakson is eljátsszuk (30-án). A Pintér Béla és Társulata e hónapban két-két alkalommal játssza a Kaisers TV, Ungarn (11–12-én) és a Tündöklő Középszer (13–14-én) című előadást, és háromszor lesz látható A Sehova Kapuja (28. és 30 között esténként).

Szeretettel várunk mindenkit az Átriumban és a 123-as laborban!