Nyilatkozat


...

Nyilatkozat

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd augusztus 22-i adásának adott nyilatkozatában azt állította, hogy az Átrium a tao-felajánlásokért jutalékot fizetett. Ezt az állítást határozottan visszautasítjuk, az Átrium a fennállása alatt soha egy fillért sem fizetett sem jutalékként, sem más jogcímen tao-felajánlásért.

Ezt Vidnyánszky Attila onnan is tudhatná, hogy az általa az adásban említett, a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház, az Opera, a veszprémi Petőfi Színház és a szombathelyi Weöres Sándor Színház által létrehozott Tiszta TAO Társasághoz alapításakor napokon belül egyetértőleg és tevékenyen csatlakozott az Átrium is (amint annak ténye a Magyar Távirati Iroda korabeli hírében is olvasható, amelyet a Magyar Teátrumi Társaság lapja, a Magyar Teátrum is átvett közlésre 2015. december 4-én).

A Vidnyánszky Attila által említett jelenséget, miszerint egyesek tisztességtelen mértékű jutalékért adtak taót, az Átrium maga is a rendszerrel való súlyos visszaélésnek tartotta és tartja, amelynek törvényes lehetőségét meg kellett és lehetett volna szüntetni, ehelyett azonban a teljes előadóművészeti taórendszert számolták fel. Az Átrium és a Nemzeti Színház a tisztességtelen jutalékok tekintetében mindig is ugyanazt képviselte, ezért értetlenül állunk e nyilatkozat előtt.