Megálló – Az Átriumban rendez Markó Róbert


...

Megálló – Az Átriumban rendez Markó Róbert

November 12-én csütörtökön Szücs Zoltán Megálló című darabjának bemutatójához érkezik az Átrium. Markó Róbert rendezése Némedi Árpád és Timkó János előadásban látható.

A Megálló című darabban egy meghasonlott, korrupt politikus és egy bukott alkoholista költő háborújának lehetünk tanúi. Egy találkozásának szubjektív időben. A kezdeti kölcsönös bizalmatlanságot, gyűlölködést és lenézést felváltja a megismerés és a lassú összehangolódás egy ismeretlen, de közös cél felé. A darab megmutatja a sikerember sivárságát és magányát, illetve a kitaszítottak lelki gazdagságát is.

Együtt kell rájönniük, hogy miért is kerültek ebbe a helyzetbe, közösen kell lassan átmenniük a gyász fázisain, a tagadáson, a haragon, az alkudozáson, a depresszión és az elfogadáson, hogy aztán a darab végére a régi élet romjain együtt kezdhessenek egy új utat.

Székely Csaba szerint: „Van benne rögvalóság és költészet, a tökéletes színdarab!”

A szerző, Szücs Zoltán, tíz évig dolgozott díszítőként és kellékesként a kaposvári színházban. Huszonkét éven át élt drog- és alkoholfüggésben. Eljutott majdnem a végig. „Voltam biztonsági őr, villanyszerelő, kocsitakarító és kéményseprő, amíg aztán az egyre súlyosbodó függéseim végképp alkalmatlanná tettek mindenre” – fogalmaz saját magáról.

Több mint tíz éve, hogy egy féléves rehabilitációs kezelés hatására nem él tudatmódosító szerekkel. Terápiás jelleggel kezdett írni, azóta számos színdarab került ki a keze alól, a Függésben című drámáját a Kolibri Színház és a KV Társulat, az Addikt című darabját a Pécsi Nemzeti Színház játszotta.

Markó Róbert rendezése Némedi Árpád és Timkó János előadásban látható, a produkcióhoz feldolgozó foglalkozás is kapcsolódik. Az előadás novemberben 11-én, 12-én és 27-én látható a Jurányi 123-as laborjában.