Márai, Matzner, Mezei, Tolnay – újra Így szerettek ők az Átriumban


...

Márai, Matzner, Mezei, Tolnay – újra Így szerettek ők az Átriumban

November 23-án folytatódik az Átriumban a magyar irodalom nagyjainak szerelmi életét bemutató felolvasószínházi sorozat, az Így szerettek ők. A második évad második részének főszereplője Márai Sándor.

„Az ünnepekre hozzánk került kölcsönbe egy hazátlan dakszli is; torz formáiban graciózus kis dög. Az ünnep elmúlt, és Lolával megállapítjuk, hogy szép volt: lakásunk ugyan nincs, gyerekünk nincs, s mégis, minden egészen olyan volt, mintha igazi lenne. Kölcsönlakásban, kölcsöngyerekkel, kölcsönkutyával is megtörtént minden, volt csingilingi és mennyből az angyal, bejglivel és pulykával. Módszere van az életnek.” (Márai Sándor)

Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki a második évadban a Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készíti el az egyes előadások szövegkönyvét. Az előadásból Márai Sándornak nemcsak feleségéhez, de Tolnay Klárihoz és Mezei Máriához fűződő viszonya is kiderül.

Márai Sándor szerepét Bálint András és Krausz Gergő, Matzner Lolát Moldvai Kiss Andrea, Mezei Máriát Radnay Csilla játssza. 

Jegyek korlátozott számban még kaphatók. 

A decemberi Így szerettek ők előadás József Attila és Vágó Márta kapcsolatát dolgozza fel, Fehér Balázs Benő és Döbrösi Laura szereplésével, Márkos Albert közreműködésével.