Már elérhető az Átrium októberi műsora


...
fotó: Lakatos Péter

Már elérhető az Átrium októberi műsora

Októberben repertoárelőadásaink mellett egy kivételes ősbemutatót és számos újdonságot kínálunk az Átrium nézőinek.

Alföldi Róbert rendezi a nagyszerű német rendező, Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket című filmjének színpadi adaptációját, Hernádi Judittal és Bányai Kelemen Barnával a főszerepben. A színpadon Magyarországon először látható darabot október 14-én mutatjuk be. Ezen a napon nyílik meg az Alföldi Róbert 1940 és 1970 közötti színezett fotográfiagyűjteményének legjobb darabjait bemutató tárlat a galérián. A kiállításon nem csupán a korabeli fényképeket, de Alföldi művészi reflexióit is láthatják az érdeklődők.

Szegeden nagy sikert aratott az a felolvasószínházi sorozat, amelyet Réczei Tamás a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak kutatásai segítségével készített Nyáry Krisztián Így szerettek ők című nagy sikerű könyve nyomán. Most Budapesten, az Átriumban is megtekintheti a közönség a sorozatot, elsőként Kosztolányi Dezső életének szerelmeit ismerhetjük meg, Gyabronka József, Takács Kati és Trokán Nóra elővezetésében, október 19-én. A nyár folyamán a Kultkikötőben került először közönség elé Gubás Gabi és Szabó Győző romantikus dalokat felvonultató estje, a budapesti premier az Átriumban lesz október 25-én. Krizsó Szilvia színházi talkshow-ja kétszer is látható a hónapban, 5-én Lovasi András dalszerző, a Kiscsillag frontembere, a Kispál és a Borz egykori basszusgitáros-énekese és Vujity Tvrtko újságíró, tévériporter, 21-én Bereczki Zoltán színész, a Pillanatfelvétel és a készülő 1984 főszereplője és Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető lesz a Krizshow vendége.

Visszatér a színpadra a Pillanatfelvétel, A Sehova Kapuja és a Sirály, az Átriumban debütál a Tündöklő Középszer című Pintér Béla-darab, az Igenis, miniszterelnök úr! című előadásban új beállóként Szatory Dávidot köszönthetjük októberben, aki a továbbiakban Ficza Istvánnal váltásban játssza Bernard Woolley szerepét Hevér Gábor, Alföldi Róbert és Parti Nóra oldalán. Lesz még Az Őrült Nők Ketrece, Egy, kettő, három, Vaknyugat és Átriumklorid is, szokás szerint. Ezen felül elindul az évad a Jurányiban, a mostantól az Átriumhoz tartozó Mentőcsónak kiváló repertoárját is ajánljuk minden nézőnk figyelmébe, októberben mind a hat előadás látható: A néma tartomány, Cím nélkül, Menekülj okosan – Migraction, Pokolra kell annak menni, Szociopoly és Újvilág.

Várunk szeretettel mindenkit előadásainkon!

Az októberi műsor ide kattintva olvasható.

Jegyvásárlás: atrium.jegy.hu