Lovasi és Tvrtko a Krizshow-ban


...

Lovasi és Tvrtko a Krizshow-ban

Az október 5-i Krizshow vendége az élete első 50 éve dalainak bemutatására készülő Lovasi András és Vujity Tvrtko televíziós újságíró.

Lovasi András Kossuth-díjas zenész, dalszerző, szövegíró, énekes, a magyar könnyűzene emblematikus alakja. 1987-től a Kispál és a Borz zenekar basszusgitárosa, énekese, 2005-től a Kiscsillag frontembere, 2007-től a Véletlen zenekar énekese. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt és a Budapestért díj birtokosa. Zenészszakmai és közéleti kérdésekben is rendszeresen megnyilatkozik. Idén nyáron múlt ötven éves. Novemberben az Arénában adja elő, ahogyan az életmű lezáratlanságára utalva fogalmaz, élete első 50 évének dalait. Október 5-én először – de nem utoljára – lép az Átrium színpadára, kísérői ezúttal Falusi Mariann és Leskovics Gábor Lecsó. Hogy mire lehet számítani Lovasi és Krizsó találkozásán? Íme.

Nemrég tért vissza Amerikából, hogy újra Magyarországon dolgozzon Vujity Tvrtko, Joseph Pulitzer-emlékdíjas tévériporter, újságíró, tizenöt sikerkönyv szerzője. A délszláv háborúról a Magyar Televíziónak küldött tudósításaival vált ismertté, 1997-ben a TV2 alapító tagja, a Napló című műsor riportere, majd műsorvezetője lett, amelynek megszűnéséig munkatársa volt. 2016-ban az Egyesült Államokba költözött, de 2017 júliusától az ATV műsorvezetőjeként ismét Magyarországon dolgozik. Ő lesz október 5-én a Krizshow másik vendége.

Jegyek az előadásra itt kaphatók.