kocsisimre: új kiállítás az Átrium Galériában


...
fotó: Lakatos Péter

kocsisimre: új kiállítás az Átrium Galériában

Február 22-én nyílt meg az Átrium Galéria harmadik kiállítása kocsisimre címmel, Kocsis Imre eddig ismeretlen elsősorban grafikai műveiből. A kiállítást Alföldi Róbert és Petrányi Zsolt nyitották meg az Igenis, miniszterelnök úr! századik előadása előtt. 

Alföldi Róbert, a galéria művészeti tanácsadója a megnyitón elmondta, hogy a kiállítás létrejötte egy véletlennek köszönhető - Pécsett figyelt fel Kocsis Imrére, majd eljutva a családhoz, a család segítségével lehetőséget kapott hogy a művész eddig ismeretlen képei között válogathasson. 
Petrányi Zsolt művészettörténész a kiállítás különlegességére hívta fel az egybegyűltek figyelmét. Az itt látható képek ugyanis részben Kocsis Imre korai kísérletezései festőként a grafikai eljárásokkal illetve a fotografikával, amelyeken keresztül teljesen új oldaláról ismerhetjük meg a művészt.

A megnyitó teljes egészében megtekinthető az alábbi videón: 

Az értékesítéssel egybekötött kiállításon a megnyitó napján a 27 képből 10 gazdára is talált, több mint 1 millió forint értékben. Az értékesítésből befolyó teljes összeget a Kocsis Imre hagyaték gondozására fordítják illetve az örököshöz jut. 

A kiállítás április 15-ig látogatható az Átrium nyitvatartási idejében, ingyenesen. A művek megvásárlásval kapcsolatban a galeria@atrium.hu címen lehet érdeklődni.

A megnyitó képei Facebook oldalunkon megtekinthetők.