Kiscsillag fesztivál decemberben


...
Lovasi András – fotó © Lakatos Péter

Kiscsillag fesztivál decemberben

December 12. és 14. között Lovasi András és a Kiscsillag színházi estjeiből rendezünk fesztivált az Átriumban.

December 12-én az Idáig tudom a történetet című popszappanopera látható Hevér Gábor, Szatory Dávid, Földes Eszter és a Kiscsillag zenekar közreműködésével. Kornél szereti Zsuzsát, Zsuzsa szereti Pétert, Péter szereti Zsuzsát, de legfőképp magát, Zsuzsa Kornélt is szereti, Kornél meg utálja Pétert, Péter nem ismeri Kornélt. Jó, de ki lehet Márta? Az előadás 3 szereplőjének monológjaiból mozaikszerűen épülő történet egy átlagosan bonyolult szerelmi háromszög története, a monológokat körbefonó dalok pedig értelmezik, központozzák azokat. A prózai szövegeket Papp Sándor Zsigmond és Lovasi András írta, a dalok az első 4 Kiscsillag albumról valók, de zenei gerincét elsősorban a 2014-es Szeles című album adja. A darab előtörténete a Semmi konferencia című előadásnak, amelyre azonban egy további napot várni kell.

December 13-án ugyanis a Dalok párban című est kerül sorra. Igazi 2 in 1 lehetőség, két legyet egy csapásra lehet ütni, mert ezen alkalommal először Szesztay Dávid: Dalok bentre című lemezének bemutatóját láthatja a közönség, 21 órától pedig a Kiscsillag: Dalok párban koncertje következik, a megváltott jegyek mind a két koncertre érvényesek.

December 14-én a Semmi konferenciával zárul a Kiscsillag fesztivál. Az előadás, amely folytatja az Idáig tudom a történetet sztoriját, immár egy éve látható az Átrium repertoárján, azonban első alkalommal játssza a rendező, Földes Eszter. 2018-ban az Átriumban tartott fesztiválon lép fel utoljára a Kiscsillag zenekar!

A három előadásra kedvezményes bérlet is kapható személyesen az Átrium pénztárában, illetve online.