Ilyen az Átrium novembere


...
II. Edward – Radnay Csilla, Fekete Ernő, Szatory Dávid és Jordán Tamás – fotó: Posztós János

Ilyen az Átrium novembere

Már kaphatók a jegyek az Átrium novemberi előadásaira! „Szórakoztató társadalomkritikus színház” – így fogalmazta meg a teátrum új karakterét Tompa Andrea kritikus a Magyar Narancsban, és mi örülünk ennek. Várjuk önöket, hogy jókedvűen, színvonalas színházi produkciókon keresztül gondolkodjunk együtt az életünkről, érzéseinkről és ügyeinkről. Úgy gondoljuk, van mondanivalónk egymásnak, és olyan előadásokat kínálunk, amelyhez viszonyítani és viszonyulni lehet, vagyis tartalmas és gazdag, az értelmes kikapcsolódásra lehetőséget adó programból választhat közönségünk!

Repertoárelőadásaink közül visszatér a színpadra Christopher Marlowe II. Edward című darabja, Fekete Ernő címszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében. Az előző évadban óriási sikert aratott előadás a magánélet és a hatalom összefonódásának kérdéseit vizsgálja érzékletesen (november 18–19.). Az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat ezúttal Szabó Lőrinc életéről és szerelmeiről szól, a szerelmi háromszöget korabeli levelek, írások, dokumentumok alapján kibontó előadásban, amelyet Réczei Tamás állított össze, a költőt Nyáry Krisztián, a sorozat alapjául szolgáló könyv szerzője alakítja, partnerei Kerekes Viktória és Kurta Niké lesznek (november 20–21.).

Dolák-Saly Róbert Agyatlantisz című könyve újra a boltokba kerül, amit egy kétrészes műsorral köszöntünk november 11-én, az első rész, a Családi gumiszoba elsősorban gyerekeknek, illetve teljes családoknak szól délután 5 órától, fél 7-től pedig immár a felnőtt(ebb)eknek szóló program lesz, a szerzővel Barabás Éva beszélget, emellett diafilmvetítés és naftalinozás várja az érdeklődőket. A kétrészes műsorra külön-külön is vásárolhatók jegyek, de a két produkcióra együtt kedvezményes áron válthatók belépők. A Krizshow ehavi felvételén, november 14-én két kitűnő színész lesz Krizsó Szilvia vendége: Udvaros Dorottya és Szabó Győző várja a közönséget az Átrium színpadán. Cserháti Zsuzsa életét és legkiválóbb dalait mutatja meg a Boldogság… című előadás, amely november 15-én debütál az Átriumban. A dokumentarista koncertszínházi produkció rendhagyó módon állít emléket a nagyszerű énekesnőnek: a színészek által játszott szituációk nem megírt fikciók: a szövegkönyv valós interjúk, dokumentumok felhasználásával készült. Cserháti Zsuzsa alakját Horányi Juli idézi fel az előadásban, partnerei: Märcz Fruzsina, Ágoston Péter, és a dalokat megszólaltató zenekar.

A 25 éves Pesti Est bemutatja sorozatban játsszuk november 26-án Tasnádi István Majdnem 20 című darabját. Az egykori Bárka Színház és annak bezárása kapcsán létrejött előadás feszítő közéleti-közérzeti kérdésekre reflektál, eredeti módon. Vidovszky György rendező és csapata kivételesen erős összjátékkal, pontos és megkerülhetetlen kérdésfelvetésekkel teszi emlékezetessé az estét.

Visszatér a Pedro Almodóvar filmje alapján készült Nők az idegösszeomlás szélén című musical, de látható lesz a Frida Kahlo életét feldolgozó zenés-táncos produkció, a Frida is. Az Őrült Nők Ketrecét közkívánatra öt alkalommal is műsorra tűzzük. Látható lesz még Alföldi Róbert bravúros főszereplésével Molnár Ferenc legendás egyfelvonásos vígjátéka, az Egy, kettő, három, közéleti válságkomédiánk, az Igenis, miniszterelnök úr!, legújabb bemutatónk, A félelem megeszi a lelket (Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében) és az ötödik születésnapjához közelítő Vaknyugat című előadásunk is. A Pintér Béla és Társulata ebben a hónapban a Tündöklő Középszert és a Parasztoperát játssza a Margit körúton.

A Jurányiban a Szociopoly című interaktív társasjáték két alkalommal lesz látható, az előadás alapján a GYERE - Gyerekesély Közhasznú Egyesület által fejlesztett asztali társasjáték-változat immár az Átrium shopban is kapható (személyesen az Átriumban, illetve a weboldalon megrendelhető). A Mentőcsónak előadásai közül az Újvilág, A néma tartomány és a Cím nélkül is szerepel a 123-as labor műsorán.

Novemberi műsorunk itt érhető el.