Házaspárbaj az Átriumban: készül Az öldöklés istene


...
fotó: Mészáros Csaba

Házaspárbaj az Átriumban: készül Az öldöklés istene

Március 5-én tartotta a Kultúrbrigád és az Átrium az évad harmadik bemutatójának olvasópróbáját. Yasmina Reza Az öldöklés istene című drámáját Bereczki Csilla viszi színre, a Bognár Róbert fordította szöveget Mikó Csaba gondozza.

A történet szerint két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik. A két házaspár szerepében Herczeg Adrienn és Hevér Gábor valamint Péterfy Bori és Szikszai Rémusz látható. A francia írónő világhírű komédiája lelep­lező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sére­lem, előítélet és düh kavarog.

Yasmina Reza Párizsban élő, magyar származású írónő. Színműveit számos elismeréssel jutalmaz­ták, többek között megkapta a rangos Molière-díjat is. Az öldöklés istene című darabjából legutóbb Roman Polanski készített filmet, világhírű sztárokkal a címszerepben.

Az előadás lakásdíszletét Szakács Ferenc, jelmezeit Pető Kata tervezi, a zenéjét Kákonyi Árpád jegyzi.

A bemutató április 7-én lesz, ezt követően még három alkalommal látható a házaspárbaj az Átriumban: április 8-án délután és este, valamint április 25-én.

Az olvasópróbáról Mészáros Csaba készített fotókat. 

Online jegyvásárlás: atrium.jegy.hu