Hazám-díjjal tüntetik ki Jordán Tamást


...
Jordán Tamás – fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház

Hazám-díjjal tüntetik ki Jordán Tamást

Minden évben heten vehetik át a XXI. Század Társaság által idén tizenhetedik alkalommal odaítélt elismerést. A díjat a Petőfi Irodalmi Múzeumban adják át november 25-én. Idén a kitüntetettek között van Jordán Tamás színész, rendező, színházigazgató.

A Hazám-díjat a XXI. Század Társaság 2001. október 31-én alapította értékőrző és értékteremtő életműve elismeréseként. A díjat József Attila Hazám című szonett sorozatának címéről nevezték el. A díjat minden évben hét személynek adományozzák egy héttagú kuratórium javaslata alapján.

A díjat ebben az évben Jordán Tamás színész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója mellett Bálint György, Bródy János, Csányi Vilmos, Egyed Ákos (erdélyi magyar történész) Rakovszky Zsuzsa és Vitray Tamás érdemelte ki.

A díjazottak az elismerést ünnepélyes díjátadón veszik át, amely november 25-én, 13 órakor kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében (1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.). A köszöntőt Baranyi Ferenc és Varga Gyula mondja, a gála közreműködői: Galkó Balázs színművész és Balázs János zongoraművész.

Az ünnepélyes díjátadást megelőzi egy tiszteletadás József Attila sírjánál a Fiumei úti temetőben, 11 óra 30 perckor, ahová a szervezők szintén szeretettel várják az érdeklődőket.

Az Átrium csapata szívből gratulál az elismeréshez a díjazottaknak, különösen a II. Edward című előadásunkban szereplő Jordán Tamásnak!