Harmadik Felvonás


...

Harmadik Felvonás

Új programsorozatot indít Harmadik Felvonás címmel az Átrium. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szórakoztatás és a társadalmi párbeszéd élénkítése egyaránt a színház feladata, ezért alkotók, újságírók és a közönség beszélgethet egymással az esemény keretein belül. Az Átrium legutóbbi bemutatója, A trianoni csata már témaválasztásában is vékony jégre merészkedik, így első alkalommal az előadás kapcsán többek között Alföldi Róbert, Péterfy Bori és a rendező, Urbán András beszélget Kovács Bálint újságíróval május 7-én a délután 5 órakor kezdődő előadás után, este fél 8-kor. 

A trianoni döntés századik évfordulója apropóján márciusban bemutatott zenés előadás – amely számos műfajt érint az áldokumentumszínháztól a kortárs hazafias komédián át horroroperettig – az Átrium és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház koprodukciójában készült azzal a céllal, hogy a határon túli és az anyaországi valóság ütközzön a színpadon. Ennek megfelelően nem meglévő színdarab alapján jött létre az előadás, hanem a próbafolyamat közben felmerült témák, történetek és jelenetek alapján. A rendező, Urbán András, a szabadkai társulat vezetője a tavaly bemutatott Mefisztó című kortárs kabaré után másodszor dolgozott az Átriumban.

A résztvevők az előadás szereplői, Alföldi Róbert, Péterfy Bori és Fülöp Tímea mellett Ugrai István dramaturg, az Átrium művészeti vezetője és Urbán András rendező lesznek. A beszélgetést Kovács Bálint, a HVG.hu újságírója, a Színházi Kritikusok Céhe társelnöke vezeti.

A rendezvény A trianoni csatára szóló május 7-i jeggyel, illetve bármely korábbi vagy jövőbeni A trianoni csatára szóló jegy felmutatásával, vagy a helyszínen 1000 forintos belépő megvásárlásával látogatható. A programsorozat szakmai partnere a Színházi Kritikusok Céhe.

Az előadásról bővebben itt lehet olvasni.

A rendezvény részletei:

Harmadik Felvonás: A trianoni csata

helyszín: Átrium (1024 Budapest, Margit krt. 55.)

kezdés: 2022. május 7. 19:30 (rögtön az aznapi A trianoni csata előadás után)

résztvevők: Alföldi Róbert, Fülöp Tímea, Péterfy Bori, Ugrai István, Urbán András

A beszélgetést vezeti: Kovács Bálint

A beszélgetés időtartama: 60-75 perc