Gazdaság a karantén után


...

Gazdaság a karantén után

Újabb online beszélgetéssel jelentkezik a II. kerületi önkormányzat, a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest és az Átrium sorozata, Kinyitottunk? – Gazdaság a karantén után címmel, június 12-én, pénteken délelőtt fél 10-kor. Vendégeink lesznek: Bábel Balázs, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Hevér Gábor színész, dr. Komáromi Zoltán háziorvos és Őrsi Gergely, a kerület polgármestere. A moderátor Veiszer Alinda, közreműködik az Átrium Ketrec zenekara.

Itt a nyitás, de mi lett a munkahelyekkel? Van hova visszamenni? És a gyerekek és a nyári szünet? Mire kell ügyelnünk a mindennapokban? Miben segíthet egy önkormányzat? Mit ajánlhat más munkaadóknak?

A nyitással járó nehézségeket mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, sok a bizonytalanság és mindannyian másként viszonyulunk az óvintézkedésekhez is. A vészhelyzet nagyon komoly károkat okozott a gazdaságban világszerte, sokak egzisztenciája megroppant. Akiknek nem kell új állást keresniük, biztosan átalakították a munkához való viszonyukat. Milyen védőhálót biztosít a szakszervezet? Miben segíthet a munkavállalóknak? Mit tehet a munkáltató annak érdekében, hogy a munkavállalói biztonságban érezzék magukat és mi az, amivel segíthetik az újrakezdést? Mit tehet az önkormányzat azért, hogy a kerületben csökkentse a károkat?

A Kinyitottunk? – Gazdaság a karantén után című beszélgetést a Zoom alkalmazáson közvetítjük az Átriumból. Szeretettel várunk mindenkit!

Frissítés 2020.06.14.: A beszélgetés visszanézhető itt.

Az Átrium a járványügyi veszélyhelyzet alatt is végezte és végzi közszolgálati feladatait. Ez immár a harmadik online beszélgetés, amely a II. kerületi önkormányzat és a FES szervezésében látható. A karantén alatt #együttvagyunk címmel az Átrium facebook-oldalán mutattuk be az Átriumban játszó művészek által készített kisfilmeket a színház hiányáról, másik sorozatunkban pedig a II. kerülethez kapcsolódó helytörténeti és irodalmi szemelvényeket olvastak fel színészeink. Mindeközben a színház munkatársai az önkormányzat megbízásából készítették és készítik folyamatosan a kerület intézményei és lakói számára kiosztott védőmaszkokat. Mindezt a minimális állami forrás ellenére, a II. kerületi önkormányzat együttműködő és konstruktív segítségével tehettük meg – ezúton is köszönetet mondunk érte.

 

Korábbi, a lockdown alatti beszélgetéseink is visszanézhetők:

 

  • 2020.05.28. 9:30 Kiszabadulók – Gyerekkel a karantén után – résztvevők: Palya Bea énekes, dr. Szentiványi Dóra pszichológus, a „#maradjotthon - hogy bírod” projekt ötletgazdája és Horváth Alíz, a Hűvösvölgyi Bölcsőde vezetőhelyettese, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének II. kerületi alapszervezeti titkára, moderátor: Veiszer Alinda, közreműködik: a Ketrec zenekara (Bartek Zsolt, Csengery Dániel, Magyar Ferenc, Nagy Zsolt, Studniczky László)
  • 2020.04.30. 17:00 Karanténanyák – résztvevők: Havas Dóra gasztroblogger, Miklós Józsefné Marcsi, a kerület szociális ellátásában dolgozó étkezésvezető, nagymama, Péterfy Bori, színész, énekesnő, moderátor: Veiszer Alinda