Forradalmi előadással várja nézőit az Átrium október 23-án


...
Nézőművészeti főiskola – fotó: Molnár Edvárd

Forradalmi előadással várja nézőit az Átrium október 23-án

 

Egy forradalom elsöpörte a teljes színházi kultúrát. Néhány megrögzött színházi ember azonban újra akarja éleszteni, és főiskolai kurzust indítanak. Mi vagyunk a forradalom utáni első nézőgeneráció. Október 23-án, mindössze egy alkalommal látható az Átriumban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház egészen kivételesen szórakoztató előadása arról, hogy milyenek vagyunk a színházban. Meg persze a színházon kívül.

Budapesten az egyik legrégebben futó előadás Tasnádi István Nézőművészeti főiskola című darabja, több mint 15 éve van műsoron töretlen sikerrel. A szabadkai társulat tavaly mutatta be az előadást, ami egyfajta demonstrációja annak, hogy a színház nem csak andalító és elvárásoktól túlterhelt lehet, hanem olyasvalami is, ami éppen rólunk szól, szórakoztatóan, friss és nyers őszinteséggel szól nekünk.

Urbán András Európa-szerte ismert, kivételes humorú színházi alkotó, rendezései mentesek mindennemű mellébeszéléstől és sallangtól, nyíltan beszél, de érzékeny humorral, közvetlen stílusban. Januárban az Átriumban fog rendezni, de előtte több előadása is látható lesz a színházban.A Nézőművészeti főiskola a színházban, illetve az előadásokon megjelenő viselkedésmodelleket tanulmányozza, ezeket a tapasztalatokat használja fel nyersanyagként, a valós és vélt konfliktusokat fogalmazza meg sajátos, humoros módon, egy kontrollált interaktív színházi showműsor keretében, nem kímélve egyik oldalt és önmagát sem. Tehát kritikus és önkritikus is egyben. 

Jegyek még kaphatóak az október 23-án 19:30-kor kezdődő előadásra. A Kosztolányi Dezső Színház vendégjátékának szereplői: Balázs Áron, Mészáros Gábor és Kucsov Borisz.