Fehér Balázs Benő Junior Prima-díjas


...
Fehér Balázs Benő – fotó © Puska Judit

Fehér Balázs Benő Junior Prima-díjas

Junior Prima-díjjal tüntették ki Fehér Balázs Benő színész-rendezőt, aki immár öt éve folyamatosan dolgozik az Átriumban.

Fehér Balázs Benő Hódmezővásárhelyen született, 1990. december 22-én. Alap- és középfokú tanulmányait szülővárosában végezte, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, színész szakra, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályába. Az Átrium közönsége 2014-ben, Az Őrült Nők Ketrece című előadásban, Jean-Michel szerepében láthatta először (és láthatja azóta is), az azóta elmúlt években a Makbettben, a II. Edwardban és a Chicagóban több szerepben játszott, az Egy, kettő, háromban Ciring és Colleon urakat, A Krakken műveletben Jácekson Ajvár titkárt, a 12 dühös emberben a Tizenkettes esküdtet alakította, az Így szerettek ők sorozatban József Attila gondolatainak kölcsönzött hangot és testet. Legutóbb a Kakashinta című felolvasószínházi előadásban lépett fel színházunkban, a Színházak Éjszakáján. Rendezői munkái közül a Hitgyógyász és a Sirály című előadásokat láthatta az Átrium közönsége. Rendezett még – az egyetemen kívül – az Orlai Produkciós Irodának, a Thália Színházban, a Katona József Színházban, a Radnóti Színházban és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban is.

Az elismeréshez szívből gratulálunk, ahogyan a többi idei díjazottnak, Balázsi Gergő Ármin balett-táncosnak, Dér Zsolt színésznek, Markó-Valentyik Anna bábszínész-rendezőnek és Szabó Sebestyén László színésznek is!