Februári műsorunk meghirdetésével egyidőben elindítottuk az Átrium Mecénás Programot


...

Februári műsorunk meghirdetésével egyidőben elindítottuk az Átrium Mecénás Programot

Februári műsorunk meghirdetésével egyidőben elindítottuk az Átrium Mecénás Programot, aminek keretében exkluzív jogosultságokat, kedvezményeket és zártkörű rendezvényekre való bejutást ajánlunk nézőinknek a támogatásért cserébe. A programra december 31-ig lehet előregisztrálni, és 2019. január 1-jén indul.

Az Átrium a kultúrtao eltörlésével új, az alapvető működését veszélyeztető helyzetbe került. Nem lehet tudni, hogy az új rendszerben mi lesz az Átrium sorsa, mert jelenleg nincs új rendszer. Lépnünk kell, és ezt csak közönségünk segítségével tudjuk megtenni. Az Átrium Mecénás Program egy olyan kezdeményezés, amiben 2 000 magánszemély vagy cég részvételére számítunk, és akik Arany, Ezüst, Bronz fokozatú tagként havi rendszerességgel tudják támogatni az Átriumban folyó munkát. Kérjük Önöket, hogy álljanak mellénk, hogy még sokszor meg tudjuk hirdetni műsorunkat.

Az Átrium legújabb bemutatója, a 12 dühös ember februárban három alkalommal lesz látható az Átriumban. Reginald Rose klasszikussá vált darabja talán nem is lehetne aktuálisabb. Ahogy a darab egyik főszereplője, Gyabronka József fogalmaz: „Szomorúan veszem tudomásul, hogy nem sok minden változott a rendszerváltás óta. [...] Azt hiszem, a fiataloknak a dolga, hogy bízzanak, az idősebbeknek meg szomorú kötelessége, hogy tudomásul vegyék, semmi nem fog változni. A történelem ismétli önmagát. Reménykednünk kell, de a realitás erre nem ad okot.” Míg Mucsi Zoltán a darab közvetlenségét emeli ki: „Remélhetően, a nézők majd el is kacagják magukat bizonyos pontokon. Nem véletlenül névtelenek az esküdtek. A 12 dühös ember egy veled is megtörténhet történet, ami által esetleg szembesülsz azzal, hányszor tettem olyat izomból, érzelemből, hirtelen döntésből, aminek a nagy százaléka nem sült el jól.” 

A hónapban visszatér a műsorra az Budapesti Operettszínház és a Duda Éva Társulat nagysikerű előadása, a Frida. A világhírű festő, Frida Kahlo műveit nem olyan régen még a Magyar Nemzeti Galériában láthatta a közönség, amihez igazán színesen tud kapcsolódni a Duda Éva rendezte zenés, színes kavalkád. 

A zenés műsorkínálat gerincét továbbra is az Alföldi Róbert rendezte két musical, Az Őrült Nők Ketrece és a Chicago adja, a közönség három hétvégén is találkozhat ezekkel a produkcióinkkal. 

A csendesebb közeget kedvelő nézőink választhatják akár a már több, mint hat éve műsoron lévő és többszörösen díjazott Vaknyugat című előadást Gothár Péter rendezésében, vagy az idei évben a kritikusok által díjazott Fassbinder-darabot, A félelem megeszi a lelket című produkciót. Előbbiben színészként Rétfalvi Tamást és Ficza Istvánt a Vidor Fesztivál zsűrije, utóbbiban Hernádi Judit alakítását a Színházi Kritikusok Céhe ismerte el. 

Alföldi Róbert a Vaknyugat alkoholista papja mellett Molnár Ferenc klasszikus darabja, az Egy, kettő, három lehetetlent nem ismerő bankigazgatójának, Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című darabjában pedig politika viharokban művészien vitorlázó kabinetfőnök szerepében is látható. Utóbbi alakítást külön figyelmébe ajánljuk a pécsi közönségnek, akiknek talán egyszer saját városukba is el tudjuk vinni a darabot.

Az Így szerettek ők felolvasószínházi sorozatunkban ezúttal Csáth Géza alkotói és szerelmi életébe nyerhet bepillantást a közönség Thuróczy Szabolcs és Trokán Anna közreműködésével. Ahogy Thuróczy Szabolcs szereplésével játssza a Pintér Béla és Társulata a Szutyok című előadását, de a Krizshow egyik vendégeként is őt láthatja a közönség. Krizsó Szilvia másik vendége februárban Hevér Gábor lesz, akit az Átrium közönsége nem csak Az Őrült Nők Ketrecéből vagy az Igenis, miniszterelnök úr!-ból ismer, de az idén bemutatott Yazmina Reza-darab, Az öldöklés istene egyik főszereplőjeként is, amelyben Péterfy Borival, Herczeg Adriennel és Szikszai Rémusszal együtt látható februárban is az Átriumban.

A Mentőcsónak műsorán a Jurányi 123-as Laborjában a Szociopoly, a Cigány magyar, a Menekülj okosan! - Migraction és a Megáll az idő lesz látható. 

A túlélésünkhöz nézőinkre nagyobb szükség van, mint valaha. Jöjjenek, nézzenek, bennünket. Tudjuk: minden egyes jegy megvásárlása, minden egyes támogatásként átutalt összeg az önök bizalmát és segítségét fejezi ki. Igyekszünk megköszönni és meghálálni azzal, hogy úgy dolgozunk, ahogy eddig: szabadon, kérdezve, szórakoztatva, a közös ügyeinkről beszélve. Mert úgy hisszük: valódi, tartalmas, a közönséget komolyan vevő színházat csak így lehet. Amíg lehet.