„CSAK” grafika – új kiállítás az Átrium Galérián


„CSAK” grafika – új kiállítás az Átrium Galérián

November 18-án este megnyílt az Átrium Galéria új kiállítása, amelyen Anna Margit, Ámos Imre, Bukta Imre, Fehér László, Gaál József, Gedő Ilka, Lakner László, Molnár Péter, Pauer Gyula, Schmal Károly, Szüts Miklós, Tót Endre, Vajda Júlia, Vágyóczky Károly és Vojnich Erzsébet grafikái láthatók.

A megnyitón Alföldi Róbert, a galéria művészeti vezetője elmondta: fél év, a szerződésekben általában „vis maior”-ként jelzett kényszerű szünet – a tao megszüntetésének következményei – után most látszik remény a túlélésre, ezért csak most jelentkezik új kiállítással a galéria. A grafikát, mint művészeti formát némileg mostohagyerekként kezelik az olajvászon-művekhez képest, mellékesnek, általában az alkotófolyamat részének tekintik, holott ez is önálló, a saját útjait járó művészeti forma, amelyben kiváló alkotások születnek, és a nagymesterek is kiemelten foglalkoznak ezzel a „máshogyan súlyos” alkotóformával – mondta Alföldi Róbert, az étlapon az előétel ízsűrítményéhez hasonlítva a grafikai műveket. Méltatta a kiállított alkotások szerzőit – a tárlat Ámos Imrétől napjainkig mutat meg műveket –, külön kiemelve Gedő Ilkának a második világháború alatt készített Fillér utcai önarcképeit.
A II. kerületi Átrium kortárs képzőművészeti kiállítóhelye a színház nyitvatartási idejében ingyenesen látogatható, január 31-ig.