COVID–19 info


COVID–19 info

Ezen az oldalon az aktuálisan érvényes egészségbiztonsági szabályozás olvasható, folyamatosan frissítve az érvényes jogszabályok és előírások alapján. 

 • A jelenleg hatályos jogszabály szerint a színházak védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet valóban előírja, hogy „A jegy megváltásával látogatható kulturális eseményen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt” (6.§ (2a) bek.), csakhogy az 5.§ (4d) bek. szerint „e rendelet alkalmazásában nem minősül rendezvénynek a kulturális esemény, ha az előadó-művészet valamely ágának fellépése céljából megtartott esemény a) az e művészet céljára rendelt helyszínen kerül megtartásra, b) előre megváltott ülőhelyre szóló jegy ellenében látogatható, és c) a néző az előadás időtartama alatt az előre megváltott ülőhelyén köteles tartózkodni”.

 • Kormányzati előrejelzés szerint a negyedik hullám érkeztével ismét szükség lehet korlátozó intézkedésekre (pl. maszkviselés, beltéri rendezvényeken védettségi igazolvány használata). A mindenkori törvényi előírások betartása kötelező, a szigorúbb előírások bevezetésének lehetőségét fenntartjuk, ahogyan azt a jogot is, hogy az előadáson való részvételt akár a jegy megváltása után is védettségi igazolvány bemutatásához kössük.
 • A maszkhasználat nem kötelező, de nagyon javasolt.
 • Kérjük, használják belépéskor a kihelyezett kézmosót és a kézfertőtlenítőket!
 • Kérjük, a sorban tartsák a megfelelő fizikai távolságot!
 • Kérjük, a jegypénztárban és a bisztróban is részesítsék előnyben a készpénzmentes fizetést!
 • Beengedéskor és távozáskor, kérjük, nyugodtan, rendezetten, egymáshoz lehetőleg nem közel kerülve foglalják el, illetve hagyják el helyeiket!
 • Lázasan, illetve betegség tüneteivel a színház továbbra sem látogatható.
 • Javasoljuk mindenki számára a védőoltások felvételét – teljes védettséggel rendelkezők számára pedig az emlékeztető védőoltás felvételét –, ha közösségi rendezvényeket szeretne látogatni!
 • Kérjük, időben érkezzenek a színházba! Késő nézőinket az előadás megkezdése után nem áll módunkban beengedni. Több felvonásos előadás esetén az érintettek a szünetben foglalhatják el helyüket.
 • Kérjük, mindent tegyenek meg azért, hogy előadás közben ne állítsák fel nézőtársaikat. A nézőtérről előadás közben távozó nézőinket nem áll módunkban felvonás közben visszaengedni. Több felvonásos előadás esetén az érintettek a szünetben foglalhatják el helyüket.

Kérjük, vigyázzanak egymás egészségére és zavartalan szórakozására! Köszönjük!

Tájékoztatás az elhalasztott előadásokkal kapcsolatban

Köszönettel fogadjuk támogatásukat, szükségünk van rá!