Bővült az angol felirattal ellátott előadások repertoárja


...

Bővült az angol felirattal ellátott előadások repertoárja

Szeptember 14-én mutattuk be Alföldi Róbert legújabb rendezését. A Frivol című kortárs néptánc előadás Vári Bertalan koreográfus és a VARIDANCE Társulat közreműködésével jött létre.

Alföldi Róbert legújabb bemutatója tükröt tart társadalmunk elé. „Isten, haza, család. És minden, ami mögötte van” – áll az előadás ajánlójában. A Frivol olyan aktuális a korunkat és társadalmunkat érintő kérdéseket feszeget, mint a kirekesztés, az erőszak, a hatalom vagy a nemi szerepek megítélése. A rendező a szatírikus és drámai jeleneteken keresztül kíméletlenül szembesít jelenünk dilemmáival, ugyanakkor a néptánc látványos formanyelvén a közösségről, nemzetről, kultúráról való gondolkodásra hív.

A produkció műfaji megjelölése kortárs néptánc előadás, hiszen a történetek a tánc nyelvén bomlanak ki. Vári Bertalan, Harangozó Gyula-díjas táncművész koreográfiái az előadás olyan különleges dramaturgiai eszközévé válnak, melyek tovább mélyítik a rendező által fénytörésbe állított kérdéseket. Így a Frivol Alföldi Róbert és VARIDANCE együttesének közös munkája magával ragadó összművészeti alkotássá válik, mely különleges és tartalmas élményt ígér, sűrű érzelmi állapotokon vezet végig, és mindannyiunkat érintő tabukat feszeget.

Ahogy Lénárt Gábor kritikájában fogalmaz: „Az előadás pellengérre állítja a demagógiát, miközben kiemeli az értéket olyan helyzetekben, ahol ehhez ma bátorság kell. A másnak ítélt szerelem, a gyermekvállalás, a kirekesztés, az áldozathibáztatás, az eltitkolt erőszak elszenvedése, a nemváltás mind e frivol játék témái. Meglepő epizódok, amelyekben a rendező a végletekig feszíti a helyzetet, hogy hasson.”

Alföldi Róbert rendezését legközelebb október 27-én és 30-án, valamint november 11-én láthatják a nézők. Az előadás 18 éven felülieknek ajánlott.

A Frivol című előadásunkon túl nézőink angol nyelvű felirattal tekinthetik meg a Mefisztó című, illetve az Egy, kettő, három és Az Őrült Nők Ketrecének egyes előadásait is. További információért keressék fel a honlapunkat. Jegyek a színház jegypénztárában, illetve online kaphatók.