Barabási Albert-László és Alföldi Róbert nyitja meg az MMA-ösztöndíjas képzőművész, Részegh Botond kiállítását az Átriumban


...

Barabási Albert-László és Alföldi Róbert nyitja meg az MMA-ösztöndíjas képzőművész, Részegh Botond kiállítását az Átriumban

Szeptember 29-től új kiállítás látható az Átrium Galérián. A II. kerületi színházban található kortárs képzőművészeti kiállítóhely új tárlata Részegh Botond csíkszeredai képzőművész grafikáit mutatja be, Poliphony and Pleasure (sorozat) címmel. A kiállítást 29-én este 6 órakor Barabási Albert-László Bolyai-díjas fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia, a Román Tudományos Akadémia, az Amerikai Fizikai Társaság és az Academia Europaea tagja és Alföldi Róbert színész-rendező, az Átrium Galéria kurátora nyitja meg.

„Részegh Botond szenvedélyesen, mondhatnám, erotikával keresi-kutatja, hogyan és miként tud a kéz szinte magától rajzolni, hogyan tud a vonal onnan nagyon belülről, a zsigeri, mondhatni ősi ösztönből megszületni. Vállalva minden összetevőjét ennek a legbelül létező ÉN-nek. Fájdalom és szerelem és erotika és harc és robbanás. Miközben a szó legnemesebb és legklasszikusabb értelmében vett grafikák születnek ebből a önvállalásból. Sorozatok. Most az egyik utolsót láthatják az Átriumban.” (Alföldi Róbert)
 
Részegh Botond 1977-ben, Csíkszeredán született. A bukaresti Képzőművészeti Egyetemen, Mircia Dumitrescu grafikus osztályában diplomázott. Szülővárosában az Új Kriterion Galéria művészeti igazgatója. Egyéni kiállításai voltak olyan rangos helyszíneken, mint a temesvári Művészeti Múzeum, a kolozsvári Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál és a Tranzit-ház, a bostoni 360 Gallery, a budapesti Várfok Galéria, a New York-i Gallery MC, illetve a bécsi Román Kulturális Intézet. 2018-tól a Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjasa. Részegh Botond legújabb grafikáinak kiállítása az Átrium nyitvatartási idejében lesz látogatható.