A végjáték évada


...

A végjáték évada

Kedves Nézőink,

sajnálattal jelentjük be, hogy az Átriumban zajló színházi tevékenységünket a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezzük.

Hihetetlen lökést és erőt adott a teljes színházi csapatnak a tavaly nyári közösségi kiállás az Átriumért, azóta is ebből az energiából létezünk, de be kell látnunk, nincsen remény arra, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytassuk a munkánkat. Támogatóink pontos elszámolást kaptak arról, hogy mire használtuk fel az adományaikat, láthatták, hogy milyen fontos volt hozzájárulásuk a jelenlegi túléléshez – de nem lehet minden évben csupán túlélni.

Egy olyan intézményt tartunk fenn, amelyben egy ember három helyett dolgozik, ahol egy pillanatra sem lehet nem százhúsz százalékot nyújtani, ahol minden egy hajszálon múlik. Azelőtt szeretnénk befejezni, hogy ez elkezdene látszani a művészeti munkánkon, kollégáink mentális és fizikai egészségén. A jelenlegi helyzet emberileg és szakmailag is fenntarthatatlan.

Elfáradtunk, mert ez a most már öt éve tartó kötéltánc pont azt a kíváncsi és alkotni vágyó energiát veszi el mindenkitől, amiért érdemes és élvezetes színházat csinálni.

Amit a magyar kultúratámogatásról el lehet mondani, elmondtuk, nem írunk ide regényeket arról, hogy a független kultúra szisztematikus kivéreztetése zajlik, sokkal fontosabb a köszönet: annak a több ezer kultúraszerető magyar embernek, akinek fontos volt, hogy része legyen ennek a közösségnek akár kisebb vagy nagyobb pénzbeli támogatással, akár egyetlen – vagy minden – előadás megnézésével. Köszönjük azoknak a Mecénásoknak és Székkeresztelőknek, akik lehetővé tették és teszik, hogy még legyen Átrium. Köszönjük azoknak, akik segítettek ötlettel, gondolattal, mellénkállással, bármivel. Köszönjük azoknak, akik sosem hagytak bennünket cserben. Köszönjük az önkormányzatoknak, amelyek segítették a művészeti munkánkat, külön a II. Kerületi Önkormányzatnak, akikkel az utolsó nagyszínpadi bemutatónkat, a Holt költők társaságát is együttműködésben hozzuk létre. Köszönjük az épület tulajdonosainak, akik nagylelkűen rendelkezésünkre bocsátották az épületet, és bíztak abban, hogy színvonalas, értékes és közérdeklődésre számot tartó kultúrát fogunk csinálni itt. Köszönjük mindazoknak, akik szeretik, amit csinálunk, és köszönjük azoknak is, akik vitatták ugyan azt, de eljöttek megnézni. Ebben az egy évadban még, ami maradt, bízunk benne, hogy velünk lesznek.

A fentieknek megfelelően az Átrium Mecénás Klubot és a támogatási programokat szeptember 1-jével megszüntetjük. Akinek 2023. szeptember 1-jén érvényes tagsága van, azok jogai és kedvezményei a kifutásig érvényesek maradnak.

Egy évadunk maradt arra, hogy együtt elbúcsúztassuk azt a színházat, amit csinálunk. Szeretnénk szabadon együtt örülni annak, hogy még van egy évad, amire várunk mindenkit szeretettel!

A Kultúrbrigád csapata
(az Átrium üzemeltetője 2017 óta)