A THEALTER különdíjasa Medveczky Balázs


...
Medveczky Balázs átveszi a különdíjat Balog Józseftől

A THEALTER különdíjasa Medveczky Balázs

Medveczky Balázs a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásért érdemelte ki a 29. THEALTER különdíját, amelyet a fesztivál záróeseményén vett át.

A Szegeden zajló függetlenszínházi fesztiválon, a THEALTER-en augusztus 9-én szerepelt Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabjának előadása. A produkciót egy-egy színész életében egyetlenegy alkalommal adhatja elő, így minden előadás valóban egyszeri és megismételhetetlen, és a darabról az előadó előzetesen – néhány alapinstrukción kívül – nem tudhat semmit, ott helyben, az előadás során szembesül a szöveggel. A szegedi volt a darab negyedik magyarországi nyilvános előadása, Alföldi Róbert, Hernádi Judit és Balsai Móni után a 26 éves Medveczky Balázs, a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja vállalta és teljesítette ezt a különleges kihívást. A színész a THEALTER augusztus 10-i zárórendezvényén különdíjat vehetett át az indoklás szerint „bátor és felelős színészi munkájáért” a fesztivál szervezőitől, Balog Józseftől és Martinkovics Katalintól.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Köszönöm! #fehérnyuszivörösnyuszi #whiterabbitredrabbit #nassimsoleimanpour

Balázs Medveczky (@balazs_medveczky) által megosztott bejegyzés,

Ugyancsak elismerést kapott a Mentőcsónak egyik alkotója, Fábián Gábor, aki Rostás Lászlóval közösen a fesztivál önkénteseinek díját vehette át a Bringa-verkli érzékeny témaválasztásáért és ihletett megvalósításáért. 

További díjazottak: a fesztivál Junior-díját Markó-Valentyik Anna nyerte el a KL Színház Alaine – Ideje a meghalásnak című produkciójáért (rendező: Ladányi Andrea), a korokon átívelő össz-művészeti megközelítésért. A fesztivál Kritikusdíját a Hős 2.0. – Az előadások előadása (szerzők és előadók: Uroš Kaurin, Vito Weis) kapta a színészlétet kendőzetlenül feltáró fogalmazásmódért. A Közönségdíjat a Queendom (koncepció, rendező: Szabó Veronika) kapta a női nézőpont játékos és komoly érvényesítéséért. A fesztivál Különdíjat ítélt a KV Társulat és a Trafó – Kortárs Művészetek Háza Médeia (rendező: Czukor Balázs) című produkciója alkotócsapatának a klasszikus téma megkérdőjelezhetetlenül mai megközelítéséért, továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetem A Nyíregyháza utca (rendező: Novák Eszter) című előadása alkotócsapatának a súlyos téma nagyszabású színpadi megvalósításáért. Minden díjazottnak, illetve a fesztivál valamennyi résztvevőjének és munkatársának szívből gratulálunk!