A folyamatos őrület: A Krakken művelet bemutatója az Átriumban


...
Gyabronka József, Lázár Kati fotó – © Mészáros Csaba

A folyamatos őrület: A Krakken művelet bemutatója az Átriumban

Március 3-án este fél 8-kor kortárs magyar dráma bemutatójára kerül sor az Átriumban: Mózsik Imre és Bodó Viktor közös darabját, A Krakken művelet című, pszicho-thriller-krimi-komédia műfajú összeesküvés-történetet láthatja a közönség első alkalommal.

Bodó Viktor idei egyetlen hazai rendezésének története egy világkiállítás előkészületei körül forog. A honosh kulturális miniszternek Sarntröllországba kell utaznia, mert országának az expóra előkészített kiállításával bajok vannak. Eltűnt a projekt vezetője, ráadásul senki nem tud semmit a százmilliókért készülő különleges, háromszáz méteres Holdról, amit a honosh delegáció fog bemutatni. A megnyitó közeledik, a miniszternek és államtitkárának pedig azzal kell szembesülnie, hogy a városra lecsapó homokpolip, a Krakken mindenben akadályozza őket. A sarntröll néphit szerint a Krakken az égiek bosszúja a tisztátalanságokért, így először az átoktól kell megszabadítani a honosh küldöttséget, amelynek amellett, hogy bizonyítania kell, mire ment el a rengeteg közpénz és mindenáron be kell teljesítenie a miniszterelnök vízióját, egyre kétségbeesettebben kell szembenéznie az inkompetencia, a lopás, a megvesztegetés következményei mellett a Krakken okozta újabb és újabb problémákkal, amelyek szinte szülik egymást. „Ez egy folyamatos őrület, minden jelenetben újabb és újabb nehézségek, tragikomikus helyzetek ostorozzák a minisztert, aki az őrületbe hajszolódik. Reményeink szerint kéjes örömmel konstatálja majd a néző, hogy ha máshogy nem is, de legalább a színházban jól fenékbe lehet rúgni a politikusokat” – mondja a rendező, hozzátéve: „Mindenféle durva és brutális dolog történik a színpadon annak érdekében, hogy nagyon vicces és egyben meghökkentő legyen. Aki érzékeny az effélékre, annak nem ajánlom A Krakken műveletet.”

A másfél óra hosszú, szünet nélkül játszott, számtalan meglepetést tartogató komédiában a honosh kulturális minisztert, Recsord Rablest Gyabronka József, államtitkárát, dr. Roburt Pondort Bálint Andrást, Jácekson Ajvar titkárt Fehér Balázs Benő alakítja. A sarntrölliek szerepében többek között Molnár Piroska, Lázár Kati, Némedi Árpád, Lugosi György, Kurta Niké, Dékány Barnabás, Rainer-Micsinyei Nóra, Lecső Péter és Kovács Ádám látható. Az előadás szinte szereplőként létező díszletét Schnábel Zita, a jelmezeket Tihanyi Ildi tervezte. A főpróbára, a bemutatóra és a március 4-i előadásra valamennyi jegy elkelt. További előadások: március 15., 16., április 22.

Online jegyvásárlás: atrium.jegy.hu