Hírek


...

A decemberi hétvégéken karácsonyi vásárral, kedvezményes jegyvásárlással, ajándéktárgyakkal, kiadványokkal várjuk kedves közönségünket az Átriumban. Az ajánlatok egy része online is elérhető.


...

December 12-én új bemutatóval jelentkezik az Átriumban a magyar irodalom nagyjainak szerelmi életét bemutató felolvasószínházi sorozat, az Így szerettek ők. A második évad harmadik részének főszereplője József Attila.


...

December 12. és 14. között Lovasi András és a Kiscsillag színházi estjeiből rendezünk fesztivált az Átriumban.


...

Rendes tagjanak sorába választotta Alföldi Róbert színész-rendezőt, az Átrium számos előadásának alkotóját, galériánk művészeti tanácsadóját a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.


...

Januári műsorunkat jóval a taótámogatás megszüntetése előtt elkezdtük egyeztetni, így a jelenlegi műsor egyelőre minden tervezett előadást tartalmaz, mert hiszünk abban, hogy születik megoldás az elvont támogatás pótlására. Februárban, ha nem születik döntés az ügyben, már bizonyosan kevesebb előadást tudunk műsorra tűzni, ha egyáltalán még tudunk működni. Kérjük nézőinket, jöjjenek hozzánk, támogassák munkánkat, illetve a hozzánk hasonlóan nehéz helyzetbe került független színházakat. Ez most nem egyszerűen tartalmas kikapcsolódás, hanem komoly társadalmi felelősségvállalás is. Ha még nem láttak valamit, pótolják decemberben és januárban, ajándékozzanak független színházkultúrát és szabad gondolatokat szeretteiknek! Vagyis: adjanak egy darabot az Átriumból!


...

„A Kutya Éve egyebek mellett a szolgálat éve, lépten-nyomon azon kapja magát az ember, hogy mások után lohol, másokért szaladgál, mások ügyét intézi. Nekem is kijutott ebben az évben a szolgálatokból, amit nem bánok. Engedelmes, jó kutya voltam, egyfolytában másoknak szolgáltam, több ízben El-nek is. Kutya kötelességem volt: kinek, ha őneki nem? Így tekintem ezt a mostani kiállítási megnyitót is és így tekintem − remélem, nem veszi zokon − Alföldi Robi szolgálatát, hogy Kazovszkij-gyűjteményét így osztja meg barátaival, a közönséggel. Hiszen ez is szolgálat: El szolgálata és közszolgálat egyszerre. De ne tévedjünk el: ez a kutya nem az a kutya, amelyik a képeken tűnik fel. El Kazovszkij kutyája nem szolgáló, nem kötelességteljesítő, nem fegyelmezett, jó kutya, hanem komísz. Félelmetes kutya, húsra sóvárgó, vágyaktól nyűszítő, követelődző kutya.”


...

November 23-án folytatódik az Átriumban a magyar irodalom nagyjainak szerelmi életét bemutató felolvasószínházi sorozat, az Így szerettek ők. A második évad második részének főszereplője Márai Sándor.


...

A Tudás Hatalom társulat és a Mentőcsónak Egység november 24-én este fél 8-kor mutatja be a Cigány magyar című előadást a Jurányi Ház 123-as laborjában.