Hírek


A december 2-i Marslakók tervezett vendége, Csíkszentmihályi Mihály arról tájékoztatott bennünket, hogy egészségügyi okok miatt mégsem tudja vállalni a hosszú utazást Budapestre, ezért a Marslakók idei utolsó részét új formában valósítjuk meg. Feltett szándékunk, hogy az Átriumba jegyet váltó nézők élőben hallgathassák meg a világhírű professzort, ezért úgy döntöttünk, hogy videós élő kapcsolásban szervezzük meg Vecsei H. Miklós és Csíkszentmihályi Mihály talkshowját az eredeti időpontban, december 2-án 19 órától.


November 18-án este megnyílt az Átrium Galéria új kiállítása, amelyen Anna Margit, Ámos Imre, Bukta Imre, Fehér László, Gaál József, Gedő Ilka, Lakner László, Molnár Péter, Pauer Gyula, Schmal Károly, Szüts Miklós, Tót Endre, Vajda Júlia, Vágyóczky Károly és Vojnich Erzsébet grafikái láthatók.


...

Az előadóművészeti tao megszüntetése és az EMMI az Átriumot sújtó döntése miatt az Átrium Galéria működését az utóbbi időben kénytelenek voltunk felfüggeszteni. A jövő ugyan még mindig nem megoldott, a finanszírozás fedezetét az állam elvette, ám mi továbbra is úgy gondoljuk: mind az Átrium, mind a főváros, mind a II. kerület lakói, a színház látogatói számára fontos, hogy a Margit körúti színházban létezzen egy hozzáférhető kortárs képzőművészeti kiállítóhely. Ennek okán, bízva a jövőben, az Átrium önálló művészi arculata visszaépítésének első lépéseként 2019 őszén az Átrium Galéria újra kinyit. A „CSAK” grafika című kiállítás megnyitójára a Vaknyugat november 18-i előadása előtt, este fél 7-kor kerül sor.


...

November 1-jétől a II. kerület lakói kedvezménnyel válthatnak jegyet az Átriumban a színház saját előadásaira a II. Kerület Kártyával.


...

A november 2-i 20:30-kor kezdődő Az öldöklés istene című előadásunk elmarad, a jegyek a 18 órás előadásra (vagy későbbi alkalomra) becserélhetők.


...

„Maga az egyetlen barom egész Leenane-ben, aki abba’ a hiszembe’ van, hogy az véletlenségből történt. Nem-e eresztett meg a papa egy viccet Coleman hajviseletét illetően, és nem-e rontott ki Coleman a szobából, és húzta hátra a hajánál fogva a fejét neki, és loccsintotta ki szegénynek az agyvelejét, úgy ahogyan azt már nyolc éves korába’ beígérte, mikor papa rálépett a dömperjére, és eltörte!”


...

Elindult a jegyvásárlás az Átrium előadásainak decemberi előadásaira. Sokak kérdésére válaszolva: idén karácsonykor és szilveszterkor Az Őrült Nők Ketrece várja a közönséget az Átriumban.


Ismét nézőink támogatását kérjük, de ezúttal nem pénzben, hanem oly módon, hogy segítenek bennünket, hogy minél többen tudjanak rólunk, az általunk készített előadásokról. Hogy megosztják műsorunkat, produkciónkról alkotott benyomásaikat másokkal. Hogy eljönnek hozzánk, hogy bennünket ajándékoznak szeretteiknek. Hogy hozzánk hoznak üzleti vagy más kulturális rendezvényeket. Annak érdekében, hogy szándékainkat bizonyítsuk a közönség felé, négy novemberi előadásunkra vasárnapig csökkentett áron, kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket.