Hírek


...

Rendhagyó előadás bemutatójára készül Horányi Juli. A 2014-es X-Faktor széria második helyezettje csodálója és tisztelője Cserháti Zsuzsa művészetének, és régóta szeretne emléket állítani az énekesnő életének. Arra az elhatározásra jutott, hogy egy olyan produkciót hív életre, amely bemutatja Cserháti munkásságát és sorsának alakulását olyan megközelítésben, amit korábban még nem látott a közönség.


...

Október 19-én debütált az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat, amely Nyáry Krisztián könyvei nyomán idézi fel korabeli levelek, írások, dokumentumok alapján nagy íróink, költőink szerelmeinek történetét. Az első előadás alanya Kosztolányi Dezső volt, akit Gyabronka József személyesített meg, partnerei Takács Katalin és Trokán Nóra voltak. 


...

Október 14-én, A félelem megeszi a lelket premierje előtt nyílt meg az Átrium emeletén található új kortárs képzőművészeti kiállítóhely, a Central Galéria első tárlata, Somewhere over the Rainbow címmel, Alföldi Róbert 1940 és 1970 közötti színezettfotó-gyűjteményéből, illetve a művész saját, a technikára reflexióként készített alkotásaiból.


...

Októbertől Budapesten az Átrium ad otthont a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét bemutató „Így szerettek ők” sorozatnak a Nyáry Krisztián által megírt történetek nyomán. Az október 19-én látható első rész Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária történetét dolgozza fel, Gyabronka József, Takács Kati és Trokán Nóra megszemélyesítésében. Interjú a sorozatot megálmodó Réczei Tamással. 


...

Október 21-én Krizsó Szilvia talkshow-jában két színész, Bereczki Zoltán és Koltai Róbert lesz a vendég.


...

„Film a szerelemről, amely igazából lehetetlen, de valahogyan mégis lehetőség” ­- fogalmazott Fassbinder A félelem megeszi a lelket című melodrámájáról. A színpadi változat hazai ősbemutatója Alföldi Róbert rendezésében az Átrium idei évadának első bemutatója. Interjú.


...

Számos jelölést kaptak az Átrium, illetve a Mentőcsónak produkciói a 2017. évi Színikritikusok Díján, amelyet ugyan díjra nem sikerült váltani, de az egyes kritikusok az évad legjobb teljesítményei közé sorolták ezeket a produkciókat, amit azért mégis érdemes megjegyezni. A jelölteknek szívből gratulálunk, az érintett kritikusoknak pedig köszönjük, hogy megnézik produkcióinkat és érdeklődnek alkotóink iránt.


...

Már kaphatók a jegyek az Átrium novemberi előadásaira! „Szórakoztató társadalomkritikus színház” – így fogalmazta meg a teátrum új karakterét Tompa Andrea kritikus, és mi örülünk ennek. Várjuk önöket, hogy jókedvűen, színvonalas színházi produkciókon keresztül gondolkodjunk együtt az életünkről, érzéseinkről és ügyeinkről. Úgy gondoljuk, van mondanivalónk egymásnak, és olyan előadásokat kínálunk, amelyhez viszonyítani és viszonyulni lehet, vagyis tartalmas és gazdag, az értelmes kikapcsolódásra lehetőséget adó programból választhat közönségünk!