Hírek


...

Tájékoztatjuk tisztelt nézőinket, hogy a jelenleg hatályos jogszabály szerint a színházak védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet valóban előírja, hogy „A jegy megváltásával látogatható kulturális eseményen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt” (6.§ (2a) bek.), csakhogy az 5.§ (4d) bek. szerint „e rendelet alkalmazásában nem minősül rendezvénynek a kulturális esemény, ha az előadó-művészet valamely ágának fellépése céljából megtartott esemény a) az e művészet céljára rendelt helyszínen kerül megtartásra, b) előre megváltott ülőhelyre szóló jegy ellenében látogatható, és c) a néző az előadás időtartama alatt az előre megváltott ülőhelyén köteles tartózkodni”.


...

Reményekkel és bizalommal telve a 2021/22-es évadot már augusztusban elkezdi az Átrium: 24-én és 26-án az Isteni végjáték, 27-én és 28-án Az Őrült Nők Ketrece című előadással nyitják az évadot, de új bemutatókban sem lesz hiány az évadban.


...

Végtelen fájdalommal vettük hírül, hogy a mai napon, 48 éves korában elhunyt színházunk közönségkapcsolati és pénzügyi munkatársa, Ökrös Erika.


...

Az Átrium közössége ezúton fejezi ki szolidaritását a vajdasági Tanyaszínház felé, amely a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke felszólítása alapján a továbbiakban nem játszhatja turnén idei produkcióját, Ödön von Horváth Kazimír és Karolina című előadását. A kifejezésnek és az arról alkotott véleménynek szabadnak kell lennie, ám létező, érvényes és hiteles alkotóközösségeket szétverni, előadásokat ízlésalapon betiltani, a művészet közpénzből történő finanszírozását ideológiai alapú nyomásgyakorlásra, pláne cenzúrára használni – történjék az direkt vagy indirekt módon, érintsen az „bal-” vagy „jobboldali”, „nemzeti” vagy „kozmopolita”, „lojális” vagy „független”, határon inneni vagy túli műhelyet – elfogadhatatlan.


...

Három bemutatót tart az Átrium az évad elején, emellett visszatérnek a régi klasszikusok, bepótoljuk a pandémia miatt elhalasztott produkciókat, és folytatódik az előadáscsere-program a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal.


...

Sajnálattal tájékoztatjuk közönségünket, hogy váratlan betegség miatt a Mefisztó című előadásunk mai, július 13-i keddi előadását elhalasztjuk, és július 19-én, hétfőn este fél 8-kor tartjuk meg.


...

Sajnálattal tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a 2021. július 6. (kedd), 9. (péntek) és 11. (vasárnap) este fél 8-ra kitűzött Az Őrült Nők Ketrece című előadásaink betegség miatt elmaradnak. 


...

Sajnálattal tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy betegség miatt műsorváltozásra kényszerülünk. 2021. július 3-án (szombaton) és 4-én (vasárnap) este fél 8-kor az Igenis, miniszterelnök úr! HELYETT az Isteni végjáték című előadásunkat játsszuk, Alföldi Róbert főszereplésével.