Minden nagyon jó lesz


...

ÚJ BEMUTATÓNK:

Minden nagyon jó lesz

születésnap egy részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása

Zach Braff komédiája az életben elkövetett hibákról, gyökerekről és útkeresésről, reményről és társakról mesél szellemesen és életszerűen. A New Jersey-i Long Island Beachen a 35 éves Charlie élete mélypontján van. Az Isten háta mögött akarja befejezni az életét, ám egy véletlenül felbukkanó angol ingatlanügynök, a helyi tűzoltóparancsnok és egy New York-i lány hatására kénytelen félbehagyni tervének megvalósítását. A négy egyedülálló ember hirtelen összezárva találja magát ebben a nyaralóban, ahol a hangulat nem éppen felhőtlen, a társas magány azonban nem várt kapcsolatokat és felfedezéseket teremt. A gazdagon megfestett karakterek szellemessége a bennük rejlő félelmekkel és nárcizmusukkal társul, s mindebből könnyen pergő, eredeti és okos helyzetek és párbeszédek születnek: a vádló önvizsgálat és a fekete humor egyedi pillanatai.

„Az egyik nap, ahogy nézek ki a fejemből, két hangyára leszek figyelmes a radar előtt. Egy müzlidarabért folytattak harcot, amit reggelire ettem. A legfurcsább dolog volt életemben. Mintha önkívületi állapotba kerültem volna. Csak azt a két kis rovart láttam, amelyek valami számukra nagyon fontos dologért küzdenek, a túlélésükért mindent föláldozva. Persze ők nem az én szemszögemből látták. De nekem teljesen világos volt, hogy az a morzsácska müzli nem jelent a világon semmit se. És akkor eszembe jutott, hogy ha van Isten, valószínűleg pontosan ugyanígy érez, amikor énrám tekint. Valószínűleg jól fel is húzza magát, ahogy látja, ahogy küzdök magammal a semmiért. És akkor, életemben első alkalommal, valami furcsa kapcsolatot éreztem Istennel. És arra gondoltam, imádkoznom kellene. Úgyhogy becsuktam a szememet és imádkoztam. Imát mondtam neki azért, hogy segítsen észrevennem: éppen olyan nevetséges vagyok, mint a két buta hangya.”

A szerzőt a magyar közönség filmszínészként, illetve a Dokik (Scrubs) című tévésorozat főszerepében, J. D.-ként, és egyes epizódok rendezőjeként ismerhette meg. Zach Braff azonban filmrendezőként, Grammy-díjas zenei producerként és íróként is aktív, Magyarországon a Minden nagyon jó lesz című darabjával debütál színpadi szerzőként.

Korhatár:

15 év

Időtartam:

90 perc


Szereplők

Charlie, 35 éves, születésnapja van Brasch Bence
Myron, tűzoltó Bányai Kelemen Barna
Emma, ingatlanügynök Parti Nóra
Kim, énekesnő Móga Piroska

Magyar szöveg Ugrai István
Díszlet Hajdu Bence
Jelmez Butor Krisztina
Szcenikus Szabó Szilveszter
Világítás Czibor Attila
Súgó Zsolnay Andrea
Segédrendező Almay Zsófia
Produkciós koordinátor Nyulassy Attila
Produkciós menedzser Studniczky László ‘Zsatyi’

Rendező Spáh Dávid

Galéria