Marslakók


...

A REFCOO ELŐADÁSA:

Marslakók

tudományos talkshow

...

Marslakók

tudományos talkshow Vecsei H. Miklóssal – a RefCOO előadása

„... a történet igazi marslakókról szól. Azokról, akik a 20. század első felében beszivárogtak a világ legjobb egyetemeire és kutatóintézeteibe; pontosabban arról az előőrsükről, amelyik bolygónkon első bázisukat létrehozta. Azon buktak le, hogy - bármilyen soká gyakorolták is egyetlen földi nyelvet sem tudtak idegen akcentus nélkül beszélni. Volt egy ügyes trükkjük erre is: magyar emigránsoknak álcázták magukat, hiszen köztudott, hogy a magyarok beszédének van ez a furcsa sajátossága.” (Leon Lederman)

Marslakók tudománynépszerűsítő beszélgetéssorozat. Vecsei H. Miklós kérdez külföldön dolgozó és nemzetközileg elismert magyar kutatókat. Tudományos munkásságuk mellett a beszélgetés be kívánja mutatni a meghívottak kutatói karakterét. Vajon kiből lesz nemzetközi karriert befutó szakember? Ki vagy mi segítette őket pályafutásuk során? Hogy változott meg a világról alkotott képük?

KOCCINTOTTÁL MÁR MARSLAKÓVAL?

A jegy birtokában a résztvevők egy-egy italra jogosultak a Pepita Kávézó jóvoltából.

Időtartam: 90 perc, szünet nélkül 

Vecsei Miklós portréfotó © Pejkó Gergő

S01E01: Barabási Albert-László  

Első „marslakónk” Barabási Albert-László világhírű hálózatkutató, tudományos bestseller író, a Behálózva és A képlet című könyvek szerzője.

Vendégek:

  • március 20.: Barabási Albert-László
Időtartam:

90 percMűsorvezető Vecsei H. Miklós

Galéria


Kapcsolódó hírek

Márciusi műsort hirdetett az Átrium 2019-01-21 18:31:51