Kihallgatás?


...

DÖMÖTÖR TAMÁS:

Kihallgatás?

film-noir krimi-thriller

Egy fiatal lányt megöltek. Ki a gyilkos? Kire, hogyan és mikor vonatkoznak a törvények? És egy rendőrségi – elzárt – területen mennyit számít az igazság? A történet egyértelmű, fekete-fehér kérdésekké alakul át a dráma végére. Olyannyira, hogy a nézőnek a végén csak annyit kell eldöntenie, hogy meg kell -e húzni a ravaszt a fegyveren, és ha meg kell, akkor ki húzza meg.

Ehhez az egyszerűséghez formailag is hozzájárul a díszlet, a jelmezek és a kellékek: minden fekete-szürke-fehér, akár egy régi film-noir történetben. Ezen felül a színpad alsó és felső részén „szélesvászon” található, növelve a néző elbizonytalanítását: filmet vagy színházat néz? Fikciót vagy valóságot? Hiszen élő emberek beszélnek, de a kezükben világosszürke a banán, és fekete-fehér a coca-colás doboz. Mit lehet elhinni, és mi az, amit csak a belénk nevelt reflexek miatt látunk valóságnak? Erre keresi a választ a színdarab.

Időtartam:

90 perc

Támogatók:

Del Pierre Central Europe Kft., NKA, Budapest Főváros Önkormányzata és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Budapesti Tavaszi Fesztivál


Szereplők

Rendőr 1 Hevér Gábor
Rendőr 2 Molnár Gusztáv
Szakértő Thuróczy Szabolcs
Fiatalember Mohai Tamás

Galéria