Így szerettek ők – Csáth Géza


...

NYÁRY KRISZTIÁN KÖNYVEI ALAPJÁN:

Így szerettek ők – Csáth Géza

felolvasószínház Nyáry Krisztián kötete nyomán

„1919. január 1. A rémes események egyre-másra követik egymást. Csak öt napja, hogy kiderítettem azt, hogy Piliszke nem az én gyerekem – majd azon gondolkodtam, hogy elválok és új életet kezdek, feleségemre tolván az eddigi összes bajokat. Ma pedig már tudom, hogy feleségem egy angyal, egy mártír, aki öt év óta jókedvet színlelve egy fedél alatt lakik egy halálos beteggel. Most már tudom, hogy nem vádolhatom őt. Tudom, hogy az új élet reménye egy önbolondítás volt, semmi egyéb, tudom, hogy gyerekkorom óta halálra ítélt engem a nagyapai örökség, a limfoszarkóma. Most már értek mindent.”

Csáth Géza megölte feleségét, Jónás Olgát, majd rá néhány napra önmagával is végzett. Ám nem ölte meg kislányukat. Mi lett az árván marad gyermek sorsa? Meddig élt, és mit tudott, kik voltak az ő szülei, mi lett velük? Ez a nem mindennapi történetszál is kibontakozik az esten, amelyről 2009-ig alig lehetett tudni érdemben információt.

Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készíti el az egyes előadások szövegkönyvét.

Az előadást 18 éven felüleknek ajánljuk, és két részben, egy szünettel játsszuk.

Korhatár:

18 év

Időtartam:

100 perc


Szereplők

Csáth Géza Thuróczy Szabolcs
Jónás Olga Trokán Anna
ifj. Csáth Géza Tarján Lőrinc

Kosztolányi Dezső (felvételről) Gyabronka József

Fény Rigó Péter
Hang Molnár Zoltán
Videó Lakatos Péter
Műszaki vezető Szabó Szilveszter
Produkciós asszisztens Almay Zsófia

Rendező Réczei Tamás

Disclaimer:

Köszönet a segítségért Földessy Margitnak.

Galéria


Kapcsolódó hírek

Februári műsorunk meghirdetésével egyidőben elindítottuk az Átrium Mecénás Programot 2018-12-19 23:28:12

Csáth Gézáról szól az Így szerettek ők februárban 2019-02-10 12:41:52