Dada Cabaret


...

MATEI VIȘNIEC:

Dada Cabaret

a Maladype Színház és Farkas Gábor Gábriel zenekarának előadása

A Dada Cabaret Matei Vișniec azonos című darabja alapján a dadaizmus 100 éves évfordulója alkalmából valósul meg a Maladype Színház, Farkas Gábor Gábriel és zenekara, valamint az Átrium Film-Színház koprodukciójában. Színház és zene kivételesen izgalmas egyvelege, Matei Vișniec látomásos abszurdja keveredik a barokk falzettek, a mozgalmi dalok, a német kabarék, a francia sanzonok, az orfeumok és varieték világával. Életre kelnek a dadaizmus emblematikus alakjai; Lenin, Sztálin és egy fekete macska...
A dadaizmus lényege a játékosság, a nyelvek keveredése, a verbális és non-verbális jelek furcsa együttállása. Mindez kezdetek óta a Maladype Színház és a szerző forma- és stílusvilágának is sajátja. A zeneileg, vizuálisan és nyelvezetében is különleges produkcióban a Maladype színészei együtt játszanak majd Kútvölgyi Erzsébettel, akit Lenin szerepében láthat a közönség. Az előadás zenei vezetője Farkas Gábor Gábriel, aki az előadás egyik kulcsfiguráját, Monsieur Dadát is alakítja.  Az előadásban a szereplők több minőségben - színészként, énekesként, zenészként - is megmutatkoznak.

Időtartam:

120 perc


Szereplők

Lenin Kútvölgyi Erzsébet
Mr. Dada Farkas Gábor Gábriel
Tristan Tzara Bödők Zsigmond
Emmy Hennings Szilágyi Ágota
Sophie Taeuber Tankó Erika
Krupszkaja Huszárik Kata

zongora, harmonika Csák Péter
ütőhangszerek, dob Földesi Attila
basszusgitár, bőgő Farkas Péter Bubu

Fordította Nagy Lajos
Dramaturg Daniela Magiaru
Díszlet Balázs Zoltán
Szcenikus Czirják Ágnes
Jelmez Benedek Mari
Mozgás Szőllösi András
Korrepetitor Csák Péter
Zenei vezető Farkas Gábor Gábriel
Produkciós vezető Balázs Katalin

Rendező Balázs Zoltán

Disclaimer:

Az Átrium Film-Színházzal közös ősbemutató a CAFe Budapest Kortárs Művészeti  Fesztivál támogatásával valósult meg 2016. október 20-án.

Galéria