Az orvos


...

ROBERT ICKE:

Az orvos

thriller – a Kultúrbrigád előadása az Átriumban

...

Dr. Ruth Wolff nem enged be egy katolikus papot a kórterembe, ahol egy fiatal lány haldoklik egy elrontott abortusz miatt. Miután a pappal való fizikai összetűzésről készült felvétel kikerül az internetre, az eset vírusként terjed a közösségi médiában, petíciókat és tévévitákat provokál, és nemcsak az orvos saját karrierjét, hanem az általa vezetett intézet jövőjét és a kormány által finanszírozott új épületet is veszélybe sodorja.

Robert Icke darabja Arthur Schnitzler Bernhardi professzor című 1913-as drámájának mai változata. Az identitás, a faji és egyéb előítéletek, a kiváltságok, a vallás, az orvosi etika, a mentális egészség, a szexualitás és a közösségi média hatásmechanizmusának témáit körüljáró színpadi thrillerben az önmagunkról és a mai világról alkotott nézeteink egymásnak feszülő olvasatai alkotnak robbanásveszélyes koktélt.

„A levegő valósággal recseg a tomboló vita bonyodalmaitól. Ez a darab teljes egészében etikai vitákból áll, mégis olyan feszült, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek eláll a lélegzete – vagy amikor valaki álláspontja annyira felháborítónak tűnik, hogy az ember kapkodni kénytelen a levegőt. Kényelmetlen tud lenni, ugyanakkor fergetegesen vicces is.” (Sarah Crompton, What’s On Stage)

Az elmúlt években Londonban, Amszterdamban, Hannoverben, Grazban, Bécsben, Temesváron is bemutatott darab Budapesten Alföldi Róbert rendezésében kerül az Átrium műsorára.

A Kultúrbrigád előadása a KULT2-vel együttműködésben jött létre.

Az előadást szünet nélkül játsszuk! 

Korhatár:

16 év

Időtartam:

120 perc

Támogatók:

Budapest Főváros II. kerület Önkormányzata, Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata

Itt pedig nagyobb összeggel tudod támogatni a társulat fennmaradását. Ha teheted, kérjük, segíts! A befizetés jogcíménél mindenképp tüntesd fel: TÁMOGATÁS. Nagyon köszönjük!


Szereplők

Ruth Wolff László Zsolt
Charlie, a „partnere” Parti Nóra
Sami Katona Péter Dániel
Atya/Apa Kocsis Gergely
Flint Söptei Andrea
Hardiman Kocsis Pál
Cyprian Márton András
Copley Szatory Dávid
Murphy Valcz Péter
Asszisztens Kovács Máté
Roberts Fülöp Tímea

Fordította Hevér Ádám
Díszlet- és jelmeztervező Tihanyi Ildi
Világítástervező Czibor Attila
Hangtervező Remete Marcell
A látványtervező asszisztense Pintér Sára Bea
Rendezőasszisztens Bali V. Gergő
Súgó Zsolnay Andrea
Produkciós menedzser Király Krisztina
Studniczky László ‘Zsatyi’
Producer Zsedényi Balázs
Dramaturg, produkciós vezető Ugrai István

Rendező Alföldi Róbert

Disclaimer:

A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli. www.theatrum-mundi.hu

Galéria


Kritikák, sajtó

Kritikák
Sajtó