A néma tartomány


...

PASS ANDREA:

A néma tartomány

osztályteremszínház a Mentőcsónak Egység és a Manőver Alkotócsoport előadása

Mit lehet mondani arra, amire már nincsenek szavak? A lelketlen, gyakran gyilkos indulatú sorokra? A gyűlöletbeszéddel nap mint nap találkozunk, a közbeszéd részévé vált. A Mentőcsónak állandó diákcsoportja, a Manőver Pass Andrea rendező vezetésével ebből a témából indult el, a próbák során arra keresték a választ, hogy milyen az a társadalom, ahol az embertelen szólamok ennyire népszerűek? És milyen lenne azután, ha a gyilkos szólamok valóra válnának?

A néma tartomány a fiatalokat szeretné kimozdítani a passzivitásból és tudatosítani bennük, hogy van beleszólásuk a sorsukba, a jövőjük alakulásába, valamint azt is, hogy sokkal nagyobb szerepük van a demokrácia megóvásában, mint gondolnák.

Kedves nézőink! Most egy olyan darabot fognak látni, amiben a valósághoz fordultunk segítségért. Bosszantó hírekhez, kedélyt borzoló eseményekhez, lesz köztük ilyen is, olyan is. A kommentek se kerülték el figyelmünket, az egyszerű olvasó nyers véleményére is kíváncsiak voltunk. De ne ijedjenek meg, nem fárasztjuk önöket politikával, közéleti problémákkal. Egy elképzelt tartományba vezetjük el önöket, egy új időszámítás után, ami egy bizonyos Hang megszólalásához köthető. A Hang, e titokzatos Hang, ha kellően figyelünk rá, fel-felcsendül azóta is, hogy fentartsa a békét a tartomány lakói számára. Ők, a kiválasztottak már egységet alkotnak. Együtt lélegeznek, énekelnek és együtt hallgatnak, ha kell.

Korhatár:

15 év

Időtartam:

75 perc


Szereplők

͏ Bíró Gergely
͏ ͏ Borbás Gergő
͏ ͏ ͏ Boznánszky Anna
͏ ͏ ͏ ͏ Nyáry Pál
͏ ͏ ͏ ͏ ͏ Szepes Anna
͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ Formán Bálint

Zene Formán Bálint
Produkciós munkatárs Németh Gábor Dávid

Rendező Pass Andrea

Galéria


Kritikák, sajtó

Kritikák

• Mátyás Viktória: Halljátok A hangot? (Súgópéldány, 2017. augusztus 11.)

Sajtó

„A csendes többséget kell megszólalásra bírnunk!” (hvg.hu, 2017. április 25.)
Mit lehet mondani arra, amire már nincsenek szavak? (szinhaz.hu, 2017. március 1.)

Kapcsolódó hírek

Már elérhető az Átrium októberi műsora 2017-08-03 13:47:47

Indul az évad 2017-08-22 10:54:34

Ilyen volt a Színházak Éjszakája az Átriumban 2017-09-17 22:04:31