A bogyósgyümölcskertész fia


...

HÁY JÁNOS:

A bogyósgyümölcskertész fia

rokendroll + csajok + fájás

...

Van ez a srác, aki nem a Dózsa György unokája, de azért lehet belőle valaki. Jár is hát rendületlenül gitárórákra. Persze a leckékből a legmerészebb fantáziával sem lesz nagyszóló meg Dzsimi Hendriksz.
Majd jövőre, ha leteszi a vizsgát.
Útnak indul a bogyósgyümölcs-ültetvényről, hogy felfedezze a nagyvilágot.

„Hogy a világ és a szabadság, minden, amit az élet jelent, az benne lenne ezekben az apró, kétnapnyi szedés után kifejezetten ellenszenves bogyókban – hogyan is hihetné el egy fejében kozmikus méretű gondolatokat forgató kamasz.”

Az előadást az Átrium Bisztrószínpadon játsszuk.

„Az este egyik legnagyobb felfedezése[ként] lehet megélni, hogy a mai Magyarországon milyen sok közünk van a hetvenes évek szorongásaihoz – voltaképpen ez a tétje Kocsis Gergely rendezésének. Mit keresek ebben a jólétben?, kérdezi magától a főszereplő, Háy elbeszélője és talán alteregója, amikor egyedül rója Bécs utcáit. Hogy 2021-ben együtt tudunk vele érezni, az igen rosszat jelent, és ez teszi Háy könyvét most sokkal aktuálisabbá, mint 2003-as megjelenésekor volt. 2003-ban még gondolhattuk úgy, hogy lassan csak megérkezünk Európába. Aztán valahogy nem tudtuk felvenni a fonalat. A szabadságot mintha nem is értenénk.” (Puskás Panni, Magyar Narancs)
Korhatár:

15 év

Időtartam:

90 perc


Szereplők

Játssza Kovács Máté

Jelmez: Halma Ágnes
Kellék: Hajdu Bence
Produkciós asszisztens: Király Krisztina
Műszaki vezető: Czibor Attila
Produkciós vezető: Ugrai István

Rendező Kocsis Gergely

Galéria


Kritikák, sajtó

Kritikák
Sajtó

Kapcsolódó hírek

Kitartás kell elhinni, hogy sikerülhet  2021-05-18 00:03:51