Rendező: Brasch Bence. Szereplők:  Kovács Máté, Ágoston Katalin, Debreczeny Csaba, Szinetár Dóra, Tornyi Ildikó, Sas Zoltán

Minden nézőt érdekel, mi folyik a színfalak mögött. Hogy készül egy előadás? Milyen munka kell ahhoz, hogy jóízűen nevessenek, vagy együttérzően sírjanak a nézők? Ki az ember a szerep mögött? Ki vagyok én? Ki vagy te? Kell tudnunk a választ? Nekem az a szerelem, ami a másiknak? Fontos tudnom, mit gondolnak rólam mások? Ha viszont nem fontos, akkor hogy tartom tiszteletben a határokat?


Rendező: Fábián Péter. Szereplők:  Csányi Dávid, Feuer Yvette, Háda Fruzsina / Varga Orsolya

A darab a szolidaritás és a háború viszonyát vizsgálja a ténoszi család történetén keresztül. Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottért való kiállás? És az, aki a másikért való kiállással saját közösségét sodorja veszélybe? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csöndben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csöndben kell maradni?


Rendező: Botos Éva. Szereplők: Andrusko Marcella, Ivanics Tamás

Egy játszóház látszólag harmonikus környezetében találkoznak gyerekek és felnőttek. A hétköznapinak induló ismerkedés egyre sötétebb titkokat tár fel a családok életéből. Ahogy mind többet tudnak egymásról, úgy tűnik, sikerül közös erővel megoldaniuk a nehézségeket, de a legnagyobb titok próbára teszi a kapcsolatukat és az emberségüket... Két színész virtuóz szerepváltó alakítása a gyerekjátékok tétjéről.


Kornél és Rudi sem elválni, sem egymásba kapaszkodni nem tud. Kornél elveszíti Rudit, s kétségbeesetten kapaszkodik utána, mígnem egy csókban visszanyeri, majd Rudi veszíti el Kornélt, s kétségbeesetten kapaszkodik utána, mígnem egy újabb csókban s az összetartozás-szétválás szerelmi tébolyában újra s végre egymásra találnak. Ilyesmi lenne a szinopszisa a Vőlegényből kimetszett két nagyjelenetnek, mely a mi előadásunkban valamiféle két hangra írt, megzenésített, szépernői prózaverssé válik. A KúlArt Produkció előadása

Rendező: Vidovszky György. Főszereplők:  Mucsi Zoltán, Dóra Béla, Gyabronka József, Makranczi Zalán, Kovács Krisztián, Katona László, Lugosi György, Fehér Balázs Benő, Baksa Imre, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Ivanics Tamás, Moldvai Kiss Andrea, Biró Panna Dominika, Nyomárkay Zsigmond, Grisnik Petra

Ikonikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.


Rendező: Simon Kornél. Szereplők:  Lukács Miklós, Simon Kornél

Két gyakorló, humanista beállítottságú apa megmutatja a legjellemzőbb iskolai élethelyzeteket, amelyekbe egy szülő kerülhet. Kötelező előadás minden érintett apának és anyának, továbbá mindazoknak, akik túl vannak ezeken a keserveken, és azoknak is, akik érveket gyűjtenek a gyerekvállalás ellen – vagyis jóformán mindenkinek.


Rendező: Alföldi Róbert. Szereplők:  László Zsolt, Parti Nóra, Katona Péter Dániel, Márton András, Szatory Dávid, Kocsis Pál, Valcz Péter, Fülöp Tímea, Kovács Máté, Kocsis Gergely, Söptei Andrea

Dr. Ruth Wolff nem enged be egy katolikus papot a kórterembe, ahol egy fiatal lány haldoklik egy elrontott abortusz miatt. Miután a pappal való fizikai összetűzésről készült felvétel kikerül az internetre, az eset vírusként terjed a közösségi médiában, petíciókat és tévévitákat provokál, és nemcsak az orvos saját karrierjét, hanem az általa vezetett intézet jövőjét és a kormány által finanszírozott új épületet is veszélybe sodorja.